Vacature werkstudent Marketing & communicatie

Volg jij op dit moment een communicatie- of journalistiekopleiding op hbo-niveau? En zoek je een te gekke bijbaan voor 1 tot 2 dagen per week naast je studie? Een baan waarin enerzijds op een laagdrempelig en praktisch niveau aan de slag kunt. Maar waarin je ongemerkt ook veel leert over de marketing- en communicatiepraktijk bij een stichting die het concreet werken aan een betere wereld hoog in het vaandel heeft? Solliciteer dan direct als werkstudent marketingcommunicatie bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

Als werkstudent werk je in een team van bijna tien professionals via marketing en communicatie aan het verder vergroten van het MVO Nederland-partnernetwerk. Inmiddels zijn er zo’n 2.000 mkb-bedrijven onderdeel hiervan, maar we willen natuurlijk altijd meer. Want hoe groter onze beweging, hoe groter de kans dat we in 2025 minimaal twintig procent van ons bnp kunnen laten omgaan in een nieuwe, duurzame economie. Oftewel: een economie met klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen, en duurzame handelsketens.

WAT GA JE DOEN?

Het marketingcommunicatieteam zorgt onder andere voor dat het huidige partnernetwerk op de hoogte blijft van activiteiten. Via nieuwsbrieven en social media bijvoorbeeld. Maar we organiseren ook regelmatig events voor bestaande en nieuwe partners. Zoals je begrijpt kunnen we bij al deze activiteiten best wat ondersteuning gebruiken. Van jou bijvoorbeeld. Enkele zaken waar we je bij wijze van spreken morgen al voor kunnen inzetten:

  • je updatet en beheert onze e-maildatabase en adressenlijst, zodat we nog beter gerichter kunnen communiceren;
  • je ondersteunt MVO Nederland op diverse events;
  • je zorgt er mede voor dat onze socialmediakanalen actief blijven;
  • je helpt ons bij de distributie en opmaak van nieuwsbrieven, uitnodigingen en ander marketingmateriaal;
  • je monitort voor ons relevant nieuws en slaat knipsels op;
  • en alle andere klussen die we met ons team geschikt voor je achten.

WIE BEN JIJ?

Als werkstudent ben je vooral een waardevolle aanvulling van ons team. Dat betekent dat je hard en nauwkeurig kunt werken, maar ook dat je gewoon een gezellige collega bent. Je hebt gevoel voor communicatie en durft ook met ideeën te komen. Uiteraard ben je niet te beroerd om welk klusje dan ook aan te pakken. O, en je hoeft echt niet per se een vegetarische quinoa-fan te zijn om bij MVO Nederland te werken. Al denken mensen dat soms wel eens.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Je breidt je netwerk bovendien snel uit. Wij zorgen uiteraard voor een persoonlijke begeleider en een passende vergoeding. Vooralsnog gaan we uit van circa twee dagen per week. In verband met ons nieuwjaarsevent in januari, verwachten we dat je in de voorbereiding daarvan extra uren kunt draaien.

INTERESSE?

Mail je cv én motivatie naar Marije Perdon op m.perdon@mvonederland.nl onder vermelding van ‘werkstudent marketingcommunicatie’. Mail haar ook zeker als je vragen hebt. Helaas is het niet mogelijk om de baan te vervullen als je je studie al hebt afgerond.

MVO Nederland vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Ook werken hoort daarbij. Daarom nodigen wij juist ook mensen met een arbeidsbeperking uit om te solliciteren.