Vacature Stagiair(e) MVO Risico Checker

Wil jij ondernemers helpen om verantwoord zaken te doen in het buitenland? En ben je op zoek naar een uitdagende stage vanaf september 2021? Een stage waarin je enerzijds bedrijven op mogelijke problemen wijst in de handelsketen, maar waarin je ook schrijft over oplossingen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiair voor de MVO Risico Checker.

De MVO Risico Checker is een tool die mkb-bedrijven op weg helpt om internationaal maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ondernemers krijgen hiermee een overzicht van mvo-risico’s en -adviezen per product en gebied. Denk aan kinderarbeid, milieuproblematiek, corruptie of conflicten. Als stagiair help jij mee met het transparant maken van mvo-risico’s voor bedrijven én het verduurzamen van hun internationale handelsketens. Doe zelf de check om de tool te ervaren. 

WAT GA JE DOEN? 

Als onderdeel van het team sectortransities wijd je je aan het verduurzamen van internationale handelsketens. Je beheert de MVO Risico Checker. En dat is belangrijk, gezien de meer dan 20.000 unieke bezoekers per jaar en meer dan 5.000 risico’s en adviezen in drie verschillende talen. Hieronder je belangrijkste bezigheden: 

  • je doet bronnenonderzoek naar risico’s per land en product en eventueel bijbehorende adviezen; 
  • je checkt rapporten van onderzoeksorganisaties, Ngo’s en nieuwswebsites, zodat de risico’s en adviezen actueel blijven; 
  • je schrijft teksten voor ondernemers in het Engels en Nederlands; 
  • je werkt samen met marketingcommunicatie om te communiceren over de tool via social media, blogs en andere communicatiemiddelen; 
  • je geeft presentaties aan interne en externe stakeholders; 
  • je gaat actief in gesprek met gebruikers om op te halen wat er beter kan; 
  • maar je denkt zelf ook mee over verbeteringen; 
  • en helpt bij andere werkzaamheden binnen het team sectortransities op basis van je interesses en wat er speelt.  

WIE BEN JIJ? 

Als stagiair ben je vooral een waardevolle aanvulling van ons team. Je volgt een universitaire opleiding op het gebied van duurzaamheid, internationale betrekkingen, milieu, sociale wetenschappen of conflictstudies. Je beschikt over inzicht in internationale MVO-thema’s, hebt affiniteit met (mkb-)bedrijven en kunt duurzaamheidsvraagstukken vertalen naar praktische teksten voor ondernemers. Ervaring met online schrijven en tools is een pré. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen. Het liefst start je zo snel mogelijk. 

WAT BIEDEN WIJ? 

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. 

We bieden je een stageplek voor minimaal 4 maanden voor 32 tot 40 uur per week. Het is mogelijk je stage bij MVO Nederland te combineren met een afstudeeropdracht. Maximaal de helft van de week besteed je aan je afstudeeropdracht, hoeveel tijd precies bepalen we met elkaar. 

Je krijgt een stagevergoeding van bruto 300 euro bij 40 uur. Indien je zelf geen (goede) laptop hebt kun je er een in bruikleen krijgen. Als je geen ov-studentenkaart hebt vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov. 

Ons kantoor zit centraal in Utrecht. In deze tijd werken we veel thuis, maar je kunt in overleg ook soms naar kantoor komen (indien COVID-19 omstandigheden dit toelaten). In de praktijk heb je veel vrijheid in het indelen van je uren.  

INTERESSE? 

Mail je cv én korte motivatie uiterlijk 15 augustus 2021 naar Marieke de Jong via werkenbij@mvonederland.nlonder vermelding van ‘Stage MVO Risico Checker’. Mail ook zeker als je vragen hebt. Helaas is het niet mogelijk om de stage te doen als je je studie al hebt afgerond. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.