Vacature Stagiair(e) Eventorganisatie en -Communicatie

Volg jij een hbo-opleiding eventmanagement en heb je gevoel voor communicatie óf ben je bezig met je studie communicatie en heb je interesse in eventorganisatie? En ben je op zoek naar een uitdagende stage vanaf september 2021 tot en met januari 2022? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiaire voor het grootste zakelijke festival van het jaar bij MVO Nederland.

Het Nieuwe Economie festival – want daar gaat het om – is dé plek voor ondernemers en bedrijven die zich richten op een economie die niet alleen nog maar draait om financiële winst, maar ook om maatschappelijke waarde. MVO Nederland – de beweging van ondernemers in de nieuwe economie – organiseert dit festival jaarlijks voor zijn netwerk en andere ondernemers. Als stagiair zet je jouw organisatorische skills en creatieve ideeën in om de editie van 2021, die plaatsvindt op 20 januari 2022, op de kaart te zetten. Dit doe je samen met een eventteam dat bestaat uit onder meer een eventmanager, contentmarketeer, communicatieadviseur en programmamanager.  

WAT GA JE DOEN? 

Met 800 enthousiaste en leergierige deelnemers en een programma bestaande uit meer dan 50 verschillende activiteiten, begrijp je dat ons festival een grootse gebeurtenis is. Om dat in goede banen te leiden kunnen we jouw hulp en creativiteit goed gebruiken. Die hulp omvat bijvoorbeeld:  

 • het mede-organiseren en coördineren van een grootschalige netwerkmarkt met ongeveer25 duurzame bedrijven; 
 • het meehelpen met de uitvoering van het communicatieplan voor het event, waaronder het schrijven van teksten, het zoeken van het beeldmateriaal, het ontwerpen en laten maken van communicatiemiddelen en het werven van deelnemers; 
 • het meedenken over de aankleding en inrichting van het event aan de hand van het thema;
 • het eerste aanspreekpunt zijn voor deelnemers en geïnteresseerden van het event; 
 • het coördineren van samenwerkingen met sponsors en anderen; 
 • het beheren van het registratieproces. 

WIE BEN JIJ? 

Als stagiair ben je vooral een waardevolle aanvulling van ons team. Zonder dat we je laten zwemmen krijg je al snel je eigen werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Jij bent een goede organisator en trots op je tekstuele vaardigheden. Je houdt van aanpakken, durft met ideeën te komen en bezit commercieel inzicht. Kortom: een doener met lef die ook van gezelligheid houdt (maar wie houdt dat niet he?). O, en natuurlijk is het leuk dat je met je werk ook nog eens bijdraagt aan een duurzame, nieuwe economie.  We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen.  

WAT BIEDEN WIJ? 

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Wij zorgen uiteraard voor een persoonlijke begeleider en een passende vergoeding. Dankzij de stage 

 • leer je hoe je projectmatig kunt werken; 
 • kun je jouw kennis in de praktijk toepassen; 
 • een interessant netwerk opbouwen; 
 • communicatie inzetten als strategisch middel; 
 • en heel resultaatgericht werken. 

Bovendien pik je ongemerkt heel wat actuele kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen op én kun je een toonaangevend event aan je cv toevoegen. 

INTERESSE? 

Zoek jij een stage van minimaal 32 uur per week tussen september 2021 en januari 2022? En lijkt het je wat om ons te helpen? Mail dan nu je cv én motivatie naar werkenbij@mvonederland.nlonder vermelding van ‘stagiair eventorganisatie en -communicatie’. Stuur ons ook zeker een bericht als je vragen hebt.  

Helaas is het niet mogelijk om de stage te vervullen als je je studie al hebt afgerond.  

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.