Vacature stagiair Public Affairs

Volg jij een hbo/wo-opleiding bestuurskunde, politicologie, internationale betrekkingen of een andere opleiding waardoor je affiniteit hebt met belangenbehartiging, politiek en beleid? Vind je het belangrijk dat Nederland duurzamer wordt? En ben je op zoek naar een uitdagende stage in de tweede helft van 2019? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiair voor het MVO Nederland lobbyteam in Den Haag!

MVO Nederland werkt samen met de 2000 bedrijven in ons netwerk aan het veranderen van de spelregels. We scheppen de juiste randvoorwaarden voor duurzaam ondernemen in de nieuwe economie. Daarvoor is het essentieel dat we de Nederlandse en Europese politiek weten te bereiken. Onze hoofdthema’s in de lobby zijn klimaat & energie, circulaire economie, fiscale vergroening en financiering voor duurzame ondernemers.

Als stagiair werk je mee aan onze belangenbehartiging in Den Haag. Dit doe je samen met een adviseur public affairs, een expert circulaire economie in Brussel, de directeur Economie & Politiek en een communicatieadviseur.

WAT GA JE DOEN?

Als onderdeel van Team Lobby werk je mee aan de belangenbehartiging van MVO Nederland en het netwerk in het politieke centrum van Nederland. Je ondersteunt onze contacten met de bedrijven in ons netwerk, met beslissers en met beleidsmakers. Ook werk je mee aan de politieke monitoring van MVO Nederland.

Dat doe je door:

  • Volgen en verslag doen van relevante overleggen en debatten in de Tweede Kamer.
  • Meedenken over en meewerken aan de inbreng vanuit MVO Nederland richting de Tweede Kamer.
  • Ondersteunen bij bijeenkomsten met partners van MVO Nederland, bijvoorbeeld door het inhoudelijk voorbereiden vooraf en het maken van verslagen achteraf.
  • Meewerken aan de communicatie naar de partners in ons netwerk.
  • Helpen bij het organiseren van een onderdeel van het jaarlijkse Nieuwjaarsevent van MVO Nederland in januari 2020.
  • Daarnaast is er ruimte om een eventueel (afstudeer-)onderzoek te doen. Hierover denken we graag met je mee.

NB: deze stage richt zich niet op de Europese Unie en op Brussel.

WIE BEN JIJ?

Je hebt politiek inzicht, volgt het nieuws en denkt mee over hoe we duurzame ondernemers onder de aandacht brengen van politiek en ministeries. Je houdt van schrijven en hebt een vlotte pen. Bij voorkeur heb je enige ervaring met journalistiek. Je bent een proactieve aanpakker die serieus te werk gaat. En je bent gewoon gezellig om mee te werken.

De stage duurt van september 2019 tot en met januari 2020, voor 24 tot 36 uur per week. Helaas is het niet mogelijk om de stage te vervullen als je je studie al hebt afgerond.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Wij zorgen uiteraard voor een persoonlijk begeleider, een passende stagevergoeding en reiskostenvergoeding. Bovendien ga je ook nog eens naar huis met een groter netwerk, actuele kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid in de praktijk én een prachtige stage op je CV!

Het kantoor van MVO Nederland is gevestigd in Utrecht. Werkzaamheden kunnen regelmatig in Den Haag zijn.

INTERESSE?

Mail je cv en motivatie naar werkenbij@mvonederland.nlonder vermelding van ‘stagiair public affairs – Den Haag’. Voor vragen kan je contact opnemen met Suzanne Elias, s.elias@mvonederland.nl, 06-51004243. Solliciteren kan tot en met vrijdag 16 augustus 2019.

MVO Nederland vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Daarom nodigen wij juist ook mensen met een arbeidsbeperking uit om te solliciteren.