Vacature stagiair MVO Risico Checker

Wil jij ondernemers helpen om verantwoord zaken te doen in het buitenland? En ben je op zoek naar een leuke en uitdagende stage vanaf september 2019? Een stage waarin je enerzijds bedrijven op mogelijke problemen wijst in de handelsketen, maar waarin je ook schrijft over oplossingen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiair voor de MVO Risico Checker.

De MVO Risico Checker is een tool die mkb-bedrijven op weg helpt om internationaal maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ondernemers vullen de tool in en krijgen direct een overzicht van belangrijke mvo-risico’s en adviezen per product en gebied. Denk aan kinderarbeid, milieuproblematiek, corruptie of conflicten. Als stagiair help jij mee met het transparant maken van mvo-risico’s voor bedrijven én het verduurzamen van hun internationale handelsketens. Doe zelf de check om de tool te ervaren.

WAT GA JE DOEN?

Als onderdeel van het internationale team wijd je je volledig aan het verduurzamen van internationale handelsketens. Je zorgt voor het bijhouden, updaten en vernieuwen van de MVO Risico Checker. En dat is belangrijk, gezien de meer dan 10.000 unieke bezoekers per jaar en meer dan 7.000 risico’s en adviezen in drie verschillende talen. Een grote hoeveelheid informatie, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Hieronder je belangrijkste bezigheden:

  • je doet bronnenonderzoek naar mogelijke risico’s per land en product en eventueel bijbehorende adviezen;
  • je checkt rapporten van onderzoeksorganisaties, NGO’s en nieuwswebsites, zodat de risico’s en adviezen altijd actueel blijven;
  • je schrijft teksten voor ondernemers in het Engels en Nederlands;
  • je communiceert over de tool via social media, blogs en andere communicatiemiddelen;
  • je denkt mee over verbeteringen;
  • en helpt bij andere werkzaamheden voor het internationale programma van MVO Nederland.

WIE BEN JIJ?

Als stagiair ben je vooral een waardevolle aanvulling van ons team. Je hebt een universitaire achtergrond met een relevante opleiding op het gebied van duurzaamheid, internationale betrekkingen, milieu, sociale wetenschappen of conflict studies. Je beschikt over goed inzicht in internationale MVO-thema’s, hebt affiniteit met (mkb-)bedrijven en kunt goed duurzaamheidsvraagstukken vertalen naar praktische teksten voor ondernemers. Ervaring met online schrijven en online tools is een pré.

Belangrijk: je bent op zoek naar een stage van minimaal 24 uur per week, voor een periode van minimaal drie maanden, vanaf september 2019.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je doet veel kennis op over maatschappelijk verantwoord ondernemen, risicomanagement en duurzaamheid in het bedrijfsleven. Je verwerft bovendien volop inzicht in het internationale programma van MVO Nederland. Wij zorgen uiteraard voor een persoonlijke begeleider en een vergoeding van 300 euro per maand op fulltime basis.

INTERESSE?

Mail je cv én korte motivatie uiterlijk 31 juli 2019 naar Katinka Jol via mvorisicochecker@mvonederland.nl  onder vermelding van ‘Stage MVO Risico Checker’. Mail ook zeker als je vragen hebt. Helaas is het niet mogelijk om de functie te vervullen als je je studie al hebt afgerond.

OVER MVO NEDERLAND

MVO Nederland – het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa – vormt samen met 2.000 aangesloten partners een beweging die gaat voor een snellere overgang naar de nieuwe economie. Daarvoor werkt het netwerk aan klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen, en duurzame handelsketens. Het doel? Het bereiken van een economisch kantelpunt in 2025: minimaal twintig procent van het Nederlandse bnp gaat om in de nieuwe economie. Om dit te bereiken ondersteunt MVO Nederland Nederlandse bedrijven in binnen- en buitenland bij het bepalen van de duurzame agenda, het vinden van markten voor innovatieve projecten en het vergroten van het draagvlak voor die projecten. Daarnaast lobbyt MVO Nederland nationaal en internationaal voor ambitieus en duurzaam overheidsbeleid.