Vacature stagiair gebouwde omgeving (32 – 40 uur per week)

Wil jij je in je stage graag inzetten voor een betere wereld? En heb je affiniteit met de gebouwde omgeving? Dan zoeken we jou! Als stagiair bij MVO Nederland help je bedrijven duurzamer te ondernemen.

Je werkt actief mee op meerdere trajecten:

  • Netwerk Gebouwde Omgeving – waarin je strategisch meedenkt met onze partners hoe we kunnen zorgen dat de bouwsector duurzamer gaat werken;
  • Programma Natuurlijk Kapitaal – waarbij je bedrijven in de sectoren agrifood, chemie en bouw motiveert om de waarde van natuur meer te laten meewegen in hun bedrijfsvoering;
  • Coalitie Anders Huisvesten – waarin je meewerkt aan het opbouwen van een coalitie van grote bedrijven die hun verantwoordelijkheid pakken als eindgebruiker van gebouwen en hun vastgoed verduurzamen;
  • Opschalen van Biobased Vezels in de Bouw – waarin je meewerkt aan een verbinden van de agrarische sector met de bouwsector, om zo het gebruik van regionale biobased vezels in de bouw serieus op te schalen.

Jouw taak? Het ondersteunen van sector- en projectmanagers. Je werkzaamheden variëren van bureauonderzoek en het bellen van bedrijven tot het mede-organiseren van events (online en offline). Bedrijven waar je contact mee hebt zijn bijvoorbeeld bouwbedrijven, bedrijventerreinen, ondernemers, opdrachtgevers, en materiaalproducenten, de partners van MVO Nederland. Ook onderzoek je de stand van zaken van duurzaamheid in de bouwsector.

WIE BEN JIJ?

Je bent een derde- of vierdejaars hbo- of wo-student met passie voor duurzaamheid. Je bent communicatief sterk en niet bang om de telefoon te pakken. Je werkt zorgvuldig en ziet wat er nodig is om een succesvolle bijeenkomst te organiseren. Je hebt interesse in de gebouwde omgeving en draagt graag bij aan een analyse van hoe deze sector functioneert. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit.

We bieden je een stageplek voor een half jaar of langer voor minimaal 32 en maximaal 40 uur per week. Het is mogelijk je stage bij MVO Nederland te combineren met een afstudeeropdracht. Je kunt maximaal de helft van je week aan je afstudeeropdracht besteden, hoeveel tijd precies bepalen we met elkaar. De inhoud van je afstudeeropdracht zal in overleg met MVO Nederland worden uitgedacht.

Je krijgt een stagevergoeding van bruto € 300,- bij 40 uur. Indien je zelf geen (goede) laptop hebt kun je er een in bruikleen krijgen. Als je geen OV-studentenkaart hebt, vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas OV.

Ons kantoor is in Utrecht. In deze tijd werken we veel thuis, maar je kunt in overleg ook soms naar kantoor komen. In de praktijk heb je veel vrijheid in het indelen van je uren. De stageplek is doorlopend, je kunt dus op elk moment solliciteren. Het liefst start je zo snel mogelijk (1 februari 2022), maar je kunt ook nu solliciteren en aangeven dat je interesse hebt voor later in het jaar.

OVER MVO NEDERLAND

MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Ondernemende mensen sluiten zich bij ons aan om – samen met anderen – sneller naar de nieuwe economie te gaan. Ons doel is duidelijk: in 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat wil zeggen: klimaatneutraal, circulair en inclusief, ook in de keten. Voor meer informatie zie onze website www.mvonederland.nl.

INTERESSE?

Mail je cv én motivatie naar David Thelen op werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘stagiair natuurlijk kapitaal en bouw’. Ook bij vragen kun je hier terecht.

Solliciteer je tussen kerst en oud en nieuw? Dan ontvang je in het nieuwe jaar een reactie.