Vacature stagiair duurzame transities (40 uur per week)

Ben jij derde- of vierdejaars hbo- of wo-student en zoek je een stage of werkervaringsplek? Wil je je in die stage graag inzetten voor een betere wereld? En lijkt het je bovendien leuk om bedrijven te helpen duurzamer te ondernemen? Dan zoeken we misschien wel jou.

Als stagiair werk je actief mee in het sectorteam van MVO Nederland. Dat team zet zich met ondernemers in bepaalde sectoren in voor een snellere overgang naar de nieuwe economie. Dit door ze te stimuleren bij innovatie-ontwikkeling op het vlak van onder meer circulaire economie, natuurlijk kapitaal en maatschappelijk verantwoord inkopen. Jouw taak? Dat is het ondersteunen van sector- en projectmanagers. Je taken variëren van het mede-organiseren van events (online en offline) en het nabellen van relaties tot bureauonderzoek. Je werkt mee aan het vergroten van ons netwerk en aan het resultaatgericht uitvoeren van een groot programma. Meer concreet omvat je werk:

  • het ondersteunen van projecten op het thema natuurlijk kapitaal in de sectoren agrifood, chemie en bouw;
  • het versterken van het netwerk binnen de gebouwde omgeving (bouwbedrijven, aannemers, opdrachtgevers, materiaalproducenten, etc.).
  • het ondersteunen van het uitwerken van een visie op de sectortransitie gebouwde omgeving. Dit is onderzoek / analyse van de stand van zaken van de sector. Dit kan eventueel als onderzoeksopdracht binnen de stage uitgevoerd worden.

Matchmaken zit in het bloed van MVO Nederland. Als stagiair speel jij een belangrijke rol in het regelen van ‘onverwachte ontmoetingen’ tussen ondernemers. Je brengt mensen bij elkaar en zorgt zo voor nieuwe relaties en innovaties die helpen om hele ketens te verduurzamen. Kortom: een ideale plek om alvast een kijkje te nemen in de keuken van duurzame koplopers in Nederland.

WIE BEN JIJ?

Jij bent een organisatietalent en staat stevig in je schoenen. Een echte doener. Communicatief sterk en niet bang om de telefoon te pakken. Je werkt zorgvuldig en ziet wat er nodig is om een succesvolle bijeenkomst te organiseren. Daarvoor neem je zelf verantwoordelijkheid als dat nodig is. Ook ben je in staat om complexiteit om te zetten in een heldere actielijn. Je hebt interesse in hoe een sector functioneert.

Als stagiair bent je een half jaar of langer voor minimaal 32 en maximaal 40 uur per week beschikbaar. In de praktijk zijn er soms weken dat je meer werkt dan andere weken. Binnen je werktijd ben je minstens de helft van de tijd beschikbaar om mee te draaien in het team.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten. Dat we graag mensen met een arbeidsbeperking en verschillende etniciteiten in huis halen. En dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. Bij ons zit je in een omgeving die zo afwisselend is dat verandering de standaard is.

INTERESSE?

Mail je cv én motivatie naar Rene Koop op werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘stagiair duurzame transities’. Ook bij vragen kun je hier terecht.