Vacature projectmanager (32-40 uur per week)

Vraag jij je regelmatig af of het nou écht niet anders kan qua duurzaam ondernemen? En zoek je daarom een rol waarin je al jouw kennis van en ervaring in projectmanagement kunt inzetten voor een duurzame, nieuwe economie? Solliciteer dan voor de functie als projectmanager bij MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa.

Laten we beginnen te vertellen wat MVO Nederland doet: samen met 2.000 partnerbedrijven werken we aan een duurzame, nieuwe economie. Op korte termijn betekent dat dat in 2025 twintig procent van onze economie omgaat in die economie. Hoe ver we zijn meten we jaarlijks via de Nieuwe Economie Index (NEx). Op dit moment staan we op 16,5 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kunt in deze functie bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

WAT GA JE DOEN?

Onze projectmanager is actief in twee van onze sectornetwerken: textiel en chemie. Van natuurinclusieve plastic tot circulaire spijkerbroeken en honderd procent transparante handelsketens – in beide sectoren werk je samen met bedrijven aan de nieuwe economie. In projecten, bijeenkomsten of werkgroepen faciliteer je onverwachte ontmoetingen tussen ondernemers. Ook ben je verantwoordelijk voor een deel van het relatiemanagement van bedrijven.

Leuk aan de functie is dat je veel samenwerkt met collega’s uit andere sectoren. Dit zorgt voor waardevolle verbindingen. Zo kun je de ene dag overleggen met een collega die alles weet over de gebouwde omgeving of agrifood. De andere dag leer je over transitieprocessen of public affairs.

WAT ZOEKEN WIJ?

Belangrijk voor een projectmanager van MVO Nederland is dat je de uitdagingen van organisaties in je netwerk begrijpt en dat je in staat bent om vooruitgang te realiseren. En dus dat je weet wat er binnen de sectoren speelt. Samen met de sectormanagers betrek je bedrijven in projecten op het gebied van bijvoorbeeld natuurlijk ondernemen en materiaalinnovatie. Daarbij zorg je voor focus en actie.

Een aantal concrete activiteiten, vraag je? Komen ze.

 • Je draait projecten en initieert waar nodig nieuwe.
 • Je weet (nieuwe) bedrijven te verbinden aan het netwerk en de projecten.
 • Je beheert verschillende accounts van MVO Nederland.
 • Je activeert netwerkpartners en speelt een verbindende rol.
 • Je positioneert MVO Nederland als autoriteit door initiatieven zichtbaar en aantrekkelijk te maken. Zo creëer je handelingsperspectief voor bedrijven met duurzaamheidsambitie en verlaag je de drempel om duurzaam te ondernemen.
 • Je verbindt bedrijven uit verschillende sectoren met elkaar.

WIE BEN JIJ?

Onze nieuwe projectmanager:

 • heeft ervaring met het realiseren van verduurzaming en innovatie;
 • heeft aantoonbare ervaring (3-5 jaar) met het werken in projecten met meerdere partijen;
 • haalt plezier uit organiseren en projectmatig werken in een zakelijke context;
 • heeft talent voor het onderhouden van relaties;
 • heeft affiniteit met de sectoren chemie en textiel;
 • heeft een afgeronde, relevante hbo/wo-opleiding.

Van al onze medewerkers vragen wij verder kerncompetenties op het gebied van ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken. Net als beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners bereid je je netwerk snel uit. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris (2.800 – 3.800 euro bij 40 uur) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Mensen zeggen wel eens over werken bij ons dat je hier in een omgeving zit die zo afwisselend is dat verandering de standaard is.

INTERESSE?

Wil jij samen met ons werken aan een nieuwe economie? En ben je 32 á 40 uur per week beschikbaar? Mail dan uiterlijk 7 februari 2023 je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature projectmanager’. Vragen over de functie? Neem contact op met Erin Troost via e.troost@mvonederland.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.