Vacature pr-adviseur

Ben jij een échte nieuws- en mediajunkie? En wil je jouw pr-expertise liever inzetten voor een duurzame wereld dan voor de winstrekening van je werkgever? Denk je bij veel (groene) verhalen: oké leuk, maar hoe maken we dit nu zo nieuwswaardig dat heel Nederland ervan weet? En ben je toe aan een complex speelveld waarin je veel leert? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe pr-adviseur die werkt aan een betere wereld.

Nu kunnen we ons voorstellen dat pr voor een betere wereld te mooi klinkt om waar te zijn. Laten we daarom eerst eens vertellen wat MVO Nederland is: het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partnerbedrijven vormen we de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Ons doel? In 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat meten we via de Nieuwe Economie Index (NEx), die jaarlijks op zeven thema’s laat zien hoe duurzaam het bedrijfsleven is. Op dit moment staan we op 15,4 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kunt in deze functie bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

Goed om te weten is dat MVO Nederland een stichting is en dus geen winstoogmerk heeft. We brengen ondernemers uit ons netwerk samen in evenementen, zetten projecten met ze op én lobbyen voor betere wetgeving. Op die elementen en in de combinatie ervan speelt de pr-adviseur een essentiële rol. Het is jouw taak om de gouden verhalen van duurzame bedrijven én ons merk zo relevant te maken dat de media niet meer om ons heen kan. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat onze opinie telt? Hoe breng je focus aan in verhalen die over zeven thema’s en nog eens vijftien sectoren gaan?

WAT GA JE DOEN?

Als pr-adviseur laat je de politiek zien dat duurzaam ondernemen kan en gebruikt daarvoor de voorbeelden uit ons netwerk. MVO Nederland vertegenwoordigt de belangen van partners op een positieve en creatieve manier, zo veel mogelijk vanuit de zeven thema’s van de nieuwe economie. Je geeft strategisch advies aan de directie van MVO Nederland en vertaalt onze standpunten in creatieve en effectieve uitingen. Dat alles uiteraard in nauwe samenwerking met de duurzaamheidsexperts van MVO Nederland en de ondernemers in het netwerk.

Ok, maar wat doe je dan concreet op een dag? Een paar voorbeelden:

 • je maakt dagelijks een nieuwsoverzicht via onze mediatool;
 • je identificeert relevante nieuwshaken en vertaalt actualiteit naar relevante informatie voor partners en collega’s;
 • en maakt op basis daarvan nieuws zodat MVO Nederland beter zichtbaar wordt;
 • je hebt contact met journalisten en zorgt ervoor dat ze onze standpunten kennen;
 • je bouwt aan en onderhoudt je netwerk in de media;
 • organiseert media-events;
 • je bedenkt (en schrijft) opiniestukken;
 • ontwikkelt en schrijft Q&A’s, briefings, mediapitches en persberichten;
 • je werkt nauw samen met je collega’s op public affairs, content en communicatie;
 • je spart op strategisch niveau met het managementteam;
 • en bent verantwoordelijk voor de opzet en de executie van pr-strategie en -momenten – van groot tot klein en van enorme mijlpaal tot kleine update.

WIE BEN JIJ?

Onze nieuwe pr-adviseur is in staat ons te helpen bouwen aan de autoriteitspositie van MVO Nederland. Hij of zij durft degene te zijn die verantwoordelijkheid pakt om de stem van duurzame ondernemers via de media zichtbaar te maken bij de voor ons relevante doelgroepen. Daarom:

 • ken je de Nederlandse media;
 • beschik je over een relevant netwerk;
 • heb je een hbo-werk- en denkniveau;
 • heb je minstens 5 jaar aantoonbare ervaring als pr-medewerker of -adviseur bij een pr-bureau met (ook) complexe corporate accounts of kom je uit het bedrijfsleven;
 • beheers je de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten en dat er volop vrijheid is in het indelen van je werkdag en -plek. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

INTERESSE?

Wil jij samen met ons werken aan een nieuwe economie? En ben je 32-40 uur per week beschikbaar? Mail dan uiterlijk 8 mei 2022 je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature pr-adviseur’. Vragen over de functie? Neem contact op met Marije Perdon: m.perdon@mvonederland.nl.