Vacature hr-adviseur

Krijg jij energie van een hr-baan waarin je als sparringpartner kunt adviseren, coachen en ondersteunen? En wil je jouw expertise inzetten voor een duurzame wereld? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe hr-adviseur.

Nu kunnen we ons voorstellen dat hr voor een betere wereld te mooi klinkt om waar te zijn. Laten we daarom eerst eens vertellen wat MVO Nederland is: het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partnerbedrijven vormen we de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Ons doel? In 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat meten we via de Nieuwe Economie Index (NEx), die jaarlijks op zeven thema’s laat zien hoe duurzaam het bedrijfsleven is. Op dit moment staan we op 15,4 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kunt in deze functie bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

Goed om te weten is dat MVO Nederland een stichting is en dus geen winstoogmerk heeft. We brengen ondernemers uit ons netwerk samen in evenementen, zetten projecten met ze op én lobbyen voor betere wetgeving. Dit doen we met een enthousiast en bevlogen team en natuurlijk samen met onze partnerbedrijven. Als hr-adviseur is het jouw taak om onze mensen en organisatie te ontwikkelen zodat we nog beter instaat zijn onze doelen te bereiken.

WAT GA JE DOEN?

Jouw werkzaamheden bestaan concreet uit het:

  • adviseren en begeleiden van het managementteam bij vraagstukken rondom in-, door- en uitstroom;
  • uitvoeren van recruitmentactiviteiten en het ondersteunen en adviseren van managers;
  • adviseren, coachen en ondersteunen van managers bij het maken en uitvoeren van verander- en verbetertrajecten, en ontwikkelingsplannen;
  • meewerken aan hr-projecten gekoppeld aan de strategische thema’s, waaronder het opstellen en bijhouden van functieprofielen;
  • adviseren over thema’s als diversiteit, strategische personeelsplanning, opleiding en werving.

Je werkt nauw samen met je collega hr-adviseur, die zich meer richt op verzuimbegeleiding, personeelsadministratie en het voldoen aan wettelijke regelingen. Tijdens vakantie of ziekte nemen jullie werk van elkaar over.

WIE BEN JIJ?

Onze nieuwe hr-adviseur is in staat ons te helpen bij het toekomstbestendig ontwikkelen van de MVO Nederland-organisatie. Je staat bekend als een kartrekker vol creatieve ideeën die voor concrete resultaten gaat. Daarom:

  • heb je sterke advies – en coachvaardigheden;
  • heb je een hbo/wo werk- en denkniveau;
  • heb je minstens 3 jaar aantoonbare ervaring in een veelzijdige hr-adviesrol.

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer met inspiratiesessies en teamuitjes. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we centraal in Utrecht zitten (10 min vanaf Utrecht CS) en dat er volop vrijheid is in het indelen van je werkdag en -plek. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

INTERESSE?

Wil jij samen met ons werken aan een nieuwe economie? En ben je 28-32 uur per week beschikbaar? Mail je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature hr-adviseur’. Vragen over de functie? Neem contact op met Hans Kroodsma: h.kroodsma@mvonederland.nl.