Vacature contentstagiair(e) (32-40 uur per week)

Ben jij op zoek naar een stage op het vlak van content en social media? Houd je van spelen met taal, klussen met beeld en werken met websites? Wil je met jouw stage bovendien ook nog eens bijdragen aan een betere wereld én een nieuwe economie? Dan is een plek als contentstagiair(e) bij MVO Nederland – de beweging van ondernemers in de nieuwe economie – wel iets voor jou.

Denk je nu: die stage past me wel, maar waarom zou ik dat bij MVO Nederland gaan doen? Dat leggen we je graag uit. MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Ondernemende mensen sluiten zich bij ons aan om – samen met anderen – sneller naar de nieuwe economie te gaan. Ons doel is duidelijk: in 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat wil zeggen: klimaatneutraal, circulair en inclusief, ook in de keten. Een mooi doel. Maar ook een doel dat vraagt om heldere, doelgerichte en efficiënte communicatie naar onze doelgroepen. Via social media, website, nieuwsbrief en andere kanalen dus. En dat is waar we de hulp van een stagiair(e) kunnen gebruiken.

Wat ga je doen?

Als contentstagiair(e) ben je onderdeel van het marketingcommunicatieteam. Onder begeleiding van onder meer een digital contentmanager help je mee met de creatie en distributie van social media-posts, werk je contentideeën visueel uit en help je bij onze nieuwsbrieven en websites. Uiteraard staan we ook zeer open voor alle verbeterpunten die jij aandraagt om onze boodschap nog sterker over te brengen en meer ondernemers bij ons netwerk te betrekken.

Wie ben jij?

Als contentstagiair(e) bij MVO Nederland ben je een waardevolle en creatieve toevoeging aan ons team. Er liggen enorm veel kansen hier; we zoeken dan ook echt iemand die plezier haalt uit het creatieproces. Van het schrijven van messcherpe teksten voor social media tot het netjes en zorgvuldig opmaken van een nieuwsbrief – hier werk je mee in het gehele proces. Onze ideale stagiair(e) voldoet aan de volgende kenmerken:

  • je volgt een relevante hbo- en/of wo-opleiding;
  • je kunt goed en foutloos schrijven;
  • je vindt het leuk om digitale ontwikkelingen bij te houden;
  • je bent goed thuis op LinkedIn en Twitter;
  • je kent de weg in WordPress;
  • je bent handig in Adobe Photoshop en hebt oog voor sterk beeld;
  • je houdt de controle over deadlines;
  • je kunt hard en nauwkeurig werken;
  • je bent bovenal gewoon een gezellige collega.

Wat bieden wij?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer – zelfs in deze coronatijd spreken we elkaar ook informeel vaak. En mocht het straks weer kunnen: ons kantoor zit heel centraal in Utrecht. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. En je draagt met jouw werk bij aan het bereiken van een duurzamere wereld. MVO Nederland biedt je uiteraard een passende stagevergoeding.

MVO Nederland vindt diversiteit en inclusiviteit belangrijk op weg naar de nieuwe economie. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. We zijn er van overtuigd dat een divers samengesteld team tot de beste resultaten leidt. Talent als basis, diversiteit als kracht. Daarom moedigen we studenten met een cultureel diverse achtergrond en mensen met een arbeidsbeperking aan om stage te lopen bij MVO Nederland. 

Interesse?

Solliciteren kan door je cv en motivatie te sturen naar werkenbij@mvonederland.nl. Heb je vragen over de vacature? Mail dan met Michel van Kats op m.vankats@mvonederland.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.