Vacature Content creator (minimaal 32 uur per week)

Stop de tijd. Wil je jouw contentervaring inzetten voor iets dat er echt toe doet? Heb je in jouw functies bij niet-ideële merken ervaring opgedaan en wil je dat samen met jouw creativiteit inzetten om de wereld een stukje mooier maken? Dan hebben we de ideale baan voor je als content creator bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

Denk je nu: klinkt geweldig en ja dat wil ik, maar waarom zou ik dat bij MVO Nederland gaan doen? Dat leggen we je graag uit. MVO Nederland is de beweging van ondernemers die met ons mee willen naar de nieuwe, duurzame economie. Ons doel: die beweging nu zo groot mogelijk maken, zodat in 2025 minimaal twintig procent van de economie omgaat in de nieuwe economie.

KOM MEE NAAR DE NIEUWE ECONOMIE

Maar nu vraag je je natuurlijk af: wat is die nieuwe economie dan? Heel simpel. Een economie waarin bedrijven een verantwoordelijkheid dragen voor een betere wereld door duurzaam te ondernemen. MVO Nederland werkt daarvoor in allerlei projecten met ondernemers. Omdat deze langlopende projecten – waarvoor vaak externe financiering een rol speelt – steeds vaker contentactiviteiten omvatten, zoeken we uitbreiding van ons team. Liefst iemand met ervaring bij hippe, frisse of complexe merken.

Goed om te weten is dat MVO Nederland inclusiviteit belangrijk vindt op weg naar de nieuwe economie. We zijn er dan ook van overtuigd dat een divers samengesteld team tot de beste resultaten leidt. Daarom moedigen we mensen met een bi-culturele achtergrond of een arbeidsbeperking uit om te solliciteren.

MAAK EFFECTIEVE EN CREATIEVE CONTENT

Als content creator ben je onderdeel van het marketingcommunicatieteam. Je bent verantwoordelijk voor een aantal projecten en de merkcommunicatie van MVO Nederland. Dit ga je doen:

 • je vertaalt communicatie- en contentstrategieën in creatieve, relevante content;
 • je schrijft ijzersterke copy die onze boodschap versterkt – van een opiniestuk tot social post;
 • je interviewt collega’s en partners voor scherpe opinies, praktische downloads of overtuigende verhalen;
 • je bent niet alleen een middelenmaker maar vooral ook een doelstellingsdenker;en kunt daarom ook slim werken met bijvoorbeeld video, animatie of andere contentsoorten;
 • je gebruikt je ervaring en kennis over contentmarketing om ons merk en team verder te brengen.

WIE BEN JE?

Herken jij je in (veel van) de onderstaande punten? Solliciteer dan bij MVO Nederland en kom ons helpen naar de nieuwe economie.

 • Je ziet en pakt kansen en toont je creativiteit;
 • je laat je niet snel gek maken door vragen van anderen;
 • je werkt zelfstandig, maar weet ook wanneer je even moet sparren met iemand uit je team;
 • je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen in contentmarketing en communicatie;
 • je hebt een relevante hbo- en/of wo-opleiding afgerond;
 • je hebt minstens 3 jaar ervaring in een relevante content- of copyfunctie;
 • je houdt de controle over deadlines;
 • en je bent bovenal gewoon een gezellige collega.

Uiteraard zoeken we ook echt iemand die:

 • goed en foutloos kan schrijven;
 • weet waarom je welk contentkanaal zou inzetten;
 • data gebruikt om verder te komen en mensen te overtuigen;
 • nieuwsgierig is en een brede algemene kennis heeft.

BIJ ONS WERK JE AAN DAT WAT ER ECHT TOE DOET

Je wordt onderdeel van het marketingcommunicatieteam, met een belangrijke rol in het vergroten van de beweging. Dit team vertaalt de bedrijfs- naar communicatiedoelstellingen. We werken op strategisch en praktisch niveau aan het behalen van deze doelstellingen en zorgen voor structuur en synergie. Daarnaast maken we de organisatie communicatiebewuster, onder meer door training. In het team zitten verder onder meer een contentmarketeer, online marketeer, salesprofessionals en diverse communicatiespecialisten.

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

LIJKT HET JE WAT? SOLLICITEER DAN NU!

Mail je cv én motivatie uiterlijk 30 september naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature content creator’. Heb je vragen over de vacature? Mail even met Michel van Kats op m.vankats@mvonederland.nl. Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.