Vacature communitymanager

Hallo communitymanager. Wij zijn Futureproof.community, een online platform van MVO Nederland waarop we ondernemers bij elkaar brengen om samen duurzame uitdagingen op te lossen. Voor dit platform zoeken we iemand die het onder zijn of haar hoede neemt. Iemand die creatief is, weet hoe een online community werkt en een ster is in organiseren. Herken jij jezelf hierin en lijkt het je wat om onderdeel uit te maken van de beweging van ondernemers in de nieuwe economie? Solliciteer dan op deze baan als communitymanager bij MVO Nederland.

Als communitymanager ben je onderdeel van het marcomteam van MVO Nederland. Via marketing en communicatie werken we aan het verder vergroten van het MVO Nederland-partnernetwerk. Inmiddels zijn er zo’n 2.000 bedrijven onderdeel hiervan, maar we willen natuurlijk altijd meer. Want hoe groter onze beweging, hoe groter de kans dat we in 2025 minimaal twintig procent van ons bnp kunnen laten omgaan in een duurzame economie. Oftewel, de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens.

Futureproof.community is actief in Nederland en het buitenland. We hebben inmiddels ruim 10.000 members. Dankzij het platform zijn rond de 4.000 matches tussen members tot stand gebracht. We groeien snel en willen snel de 20.000ste member verwelkomen. Jij gaat daar een belangrijke rol in spelen.

Wat ga je doen?

Als communitymanager op Futureproof.community ben je verantwoordelijk voor alles wat de community laat draaien en verder ontwikkelt. Denk aan het stimuleren van members, het toevoegen en herschrijven van ingevoerde content en het bijhouden van socialmediakanalen. Het zorgen voor zichtbaarheid van de community is daarbij ook belangrijk, waarbij we open staan voor jouw on- en offline ideeën om onze members tevreden te houden. We organiseren ook regelmatig fysieke bijeenkomsten, waarin jij je steentje bijdraagt.

Als communitymanager ben je het aanspreekpunt voor de inmiddels meer dan 10.000 members. En breng je de tofste verhalen op een goede manier naar buiten. Uiteraard doe je dat niet allemaal alleen –je werkt in een projectgroep samen met een online marketeer, een business developer en een head of community, die allemaal ook onder het marcomteam van MVO Nederland vallen. De projectgroep werkt samen aan het bereiken van onze doelstellingen qua aantal members, bereik en matches.

Wie ben jij?

Onze nieuwe communitymanager heeft een afgeronde hbo marketing-of communicatieopleiding en één of twee jaar ervaring in een vergelijkbare doe-functie. Je weet hoe je ondernemers aanspreekt en vindt het leuk om online en op bijeenkomsten te netwerken. Affiniteit met duurzaamheid is natuurlijk een pre, maar zeker geen must. Onze ideale communitymanager toont initiatief, is ondernemend, sociaal sterk en creatief. Je durft ondernemers te interviewen en door te vragen als je een antwoord niet krijgt. Je spreekt en schrijft net zo eenvoudig Nederlands als Engels. Bent niet bang voor cijfers of rapportages. En een ster in samenwerken met en enthousiasmeren van collega’s. O, en je houdt natuurlijk van gezelligheid: ons marcomteam gaat regelmatig met elkaar op stap.

Wat bieden wij?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Je breidt je netwerk bovendien snel uit. Wij zorgen uiteraard voor een persoonlijke begeleider en een passende vergoeding. O, en ook wel fijn: we werken vanuit een open en transparant kantoor in Utrecht, perfect bereikbaar met het ov.

Interesse?

Wil jij samen met ons werken aan een nieuwe economie? En ben je 32 uur per week beschikbaar? Mail dan uiterlijk 13 december je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature communitymanager’. Vragen over de functie? Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Iris Carolina de Roos op 030-2305600.