Stagiair eventorganisatie en -communicatie

Volg jij een hbo-opleiding eventmanagement en heb je gevoel voor communicatie óf ben je bezig met je studie communicatie en heb je interesse in eventorganisatie? En ben je op zoek naar een uitdagende stage vanaf september 2020 tot en met januari 2021? Dan ben jij misschien wel de de nieuwe stagiaire voor het grootste zakelijke festival van het jaar bij MVO Nederland.

Het Nieuwe Economie festival – want daar gaat het om – is dé plek voor ondernemers en bedrijven die zich richten op een economie die niet alleen nog maar draait om financiële winst, maar ook om maatschappelijke waarde. MVO Nederland – de beweging van ondernemers in de nieuwe economie – organiseert dit festival jaarlijks voor zijn netwerk en andere ondernemers. Als stagiair zet je jouw organisatorische skills en creatieve ideeën in om de editie van 2021, die plaatsvindt in januari 2021, op de kaart te zetten. Dit doe je samen met een eventteam dat bestaat uit onder meer een eventmanager, contentmarketeer, communicatieadviseur en programmamanager.

WAT GA JE DOEN?

Met 800 enthousiaste en leergierige deelnemers en een programma bestaande uit meer dan 50 verschillende activiteiten, begrijp je dat ons festival een grootse gebeurtenis is. Om dat in goede banen te leiden kunnen we jouw hulp en creativiteit goed gebruiken. Die hulp omvat bijvoorbeeld:

 •     het mede-organiseren en coördineren van een grootschalige markt met ongeveer 50 duurzame bedrijven;
 •     het meehelpen met de uitvoering van het communicatieplan voor het event, waaronder het schrijven van teksten, het zoeken van het juiste beeldmateriaal, het ontwerpen en laten maken van diverse communicatiemiddelen en het werven van deelnemers;
  •   het meedenken over de aankleding en inrichting van het event aan de hand van het thema;
  •   het eerste aanspreekpunt zijn voor deelnemers en geïnteresseerden van het event;
  •   het coördineren van samenwerkingen met sponsors en anderen;
 •    het beheren van het registratieproces.

WIE BEN JIJ?

Als stagiair ben je vooral een waardevolle aanvulling van ons team. Zonder dat we je laten zwemmen krijg je al snel je eigen werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Jij bent een goede organisator en trots op je tekstuele vaardigheden. Je houdt van aanpakken, durft met ideeën te komen en bezit commercieel inzicht. Kortom: een doener met lef die ook van gezelligheid houdt (maar wie houdt dat niet he?). O, en natuurlijk is het leuk dat je met je werk ook nog eens bijdraagt aan een duurzame, nieuwe economie.

WAT BIEDEN WIJ? 

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Wij zorgen uiteraard voor een persoonlijke begeleider en een passende vergoeding. Dankzij de stage

 • leer je hoe je projectmatig kunt werken;
 • kun je jouw kennis in de praktijk toepassen;
 • een interessant netwerk opbouwen;
 • communicatie inzetten als strategisch middel;
 • en heel resultaatgericht werken.

Bovendien pik je ongemerkt heel wat actuele kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen op én kun je een toonaangevend event aan je cv toevoegen.

INTERESSE? 

Zoek jij een stage van minimaal 32 uur per week tussen september 2020 en januari 2021? En lijkt het je wat om ons te helpen? Mail dan nu je cv én motivatie naar Nynke Blom op n.blom@mvonederland.nl onder vermelding van ‘stagiair eventorganisatie en -communicatie’. Stuur haar ook zeker een bericht als je vragen hebt.

Helaas is het niet mogelijk om de baan te vervullen als je je studie al hebt afgerond.

MVO Nederland vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Ook werken hoort daarbij. Daarom nodigen wij juist ook mensen met een arbeidsbeperking uit om te solliciteren.