Return to Sender geeft financiële trainingen in Nepal en verstevigt leefbaar loon

Sociale ondernemingen ontwikkelen zich voortdurend. Ben je als ondernemer een pilot gestart voor betere arbeidsomstandigheden in de keten, dan is het belangrijk om hier opvolging aan te geven. Dat is precies wat Return to Sender doet. Na hun eerdere onderzoek naar Living Wage zetten ze verdere stappen met hun actieplan in Nepal.

Structurele verbetering van financiële omstandigheden

RtS betaalt makers al een eerlijk loon, maar wil met projecten rondom leefbaar loon bijdragen aan nog betere omstandigheden. Niet alleen betaalt Return to Sender een eerlijke prijs op productniveau; ze gaan hun makers in Nepal ook trainingen aanbieden over financiële vaardigheden. Ook kreeg Return to Sender zelf coaching op de implementatie van Living Wage in hun inkoopbeleid.

Steeds groter bereik en nieuwe impactstrategie

De impact van Return to Sender heeft een steeds verder bereik: het bedrijf gaat nu namelijk de trainingen uitbreiden naar al hun makers, ook buiten Nepal. Daarnaast hebben ze hun impactstrategie aangescherpt. Deze krijgt nu implementatie in hun beleid. Zo heeft de onderneming de IMVO-voucher optimaal benut.

 

Bekijk alle cases