Als onderdeel van het project organiseren we Community of Practice-bijeenkomsten waarin bestuurders, commissarissen én wetenschappers met elkaar de dialoog aangaan. Samen gaan we op zoek naar een antwoord op hoe het ongemak rond duurzame transities te doorbreken is. Daarbij staan onderstaande vragen centraal:
- Welke thema’s en knelpunten komen naar voren?
- Wat leren we hieruit voor de praktijk en opleidingen?
- Hoe verhoudt theorie zich tot praktijk?
De Community of Practice-bijeenkomsten vinden plaats tussen maart 2022 en januari 2023. In april 2023 is er een eindbijeenkomst waarop we de Good Practice presenteren.
WAAROM IS DIT IETS VOOR JOU?
Als bestuurder of commissaris zit je op een belangrijke positie om een bedrijf te veranderen. Je geeft sturing aan en houdt toezicht op de huidige en gewenste koers. Bij uitstek ben jij de aangewezen persoon om het welzijn van de ander en het belang van de planeet in de boardroom mee te nemen.
Wetenschappelijk onderzoek
Uniek aan dit project is dat we de werkwijze van een Community of Practice combineren met toegepast wetenschappelijk onderzoek. Aangesloten bij het project zijn dan ook Patrick Nullens, hoogleraar Leiderschapsethiek en Menswaardige Samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek, en Rob Blomme, hoogleraar Organisatiegedrag aan Nyenrode Business Universiteit. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.
VOOR WIE IS HET PROJECT?
Met een groep van zestien bestuurders en zestien commissarissen gaan we aan de slag. We richten ons op een mix van mensen uit mkb, grote bedrijven en beursgenoteerde bedrijven, zowel mannen als vrouwen en zowel beginnend in hun functie als met veel ervaring. Daarnaast stellen we een groep samen van maximaal vier aanbieders van executive governance-opleidingen. Met hen onderzoeken we hoe de we de Good Practice optimaal kunnen verbinden met hun opleidingsprogramma’s. Meer informatie over het project lees je hier.
