Het Versnellingshuis Nederland Circulair!: MVO Nederland helpt circulaire ondernemers op weg

De nieuwe economie is circulair. Niet voor niets is dit ook de ambitie waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd voor 2050. Tijd dus voor een nieuwe manier van produceren en inkopen. Om alles wat we gebruiken na afloop een hoogwaardige bestemming te geven, zijn ondernemers van cruciaal belang. Veel van hen zijn al aan de slag met circulair ondernemen, anderen lopen nog tegen belemmeringen aan of hebben vragen. Precies de reden voor de start van het Versnellingshuis Nederland circulair! Een project dat ondernemers helpt aan de slag te gaan met circulair ondernemen.

Het Versnellingshuis Nederland circulair! is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW, MVO Nederland en Het Groene Brein. We werken samen met partijen als RVO.nl, Holland Circular Hotspot en MKB Nederland. Samen versterken en versnellen we het circulair ondernemerschap in Nederland. MVO Nederland werkt daarbij voorbij als facilitator en verbinder tussen verschillende partijen.

Wat we doen

In het Versnellingshuis Nederland circulair! bieden we ondernemers uitgebreide maatwerkondersteuning. Zo brengen we je in contact met de juiste expert of een loket. En zetten we ons ondernemersnetwerk in om tot de juiste match te komen. In onze online community helpen we leden met elkaar samen te werken en bieden we een podium voor de vele oplossingen die er al zijn.

Resultaten

De online community van Versnellingshuis Nederland circulair! bestaat inmiddels uit zo’n 5.000 ondernemers die elkaar helpen met circa 200 circulaire uitdagingen. Deze oproepen hebben geleid tot meer dan 2.900 online matches. Via het aanvraagformulier op de website hebben we al 90 ondernemers op weg geholpen met circulair ondernemen.

Stel je vraag

Meer informatie over het Versnellingshuis Nederland Circulair! of zelf op zoek naar ondersteuning bij circulair ondernemen? Bezoek dan de speciale website voor dit project op www.versnellingshuisce.nl.

Suzanne van Haren

Suzanne van Haren

Programmamanager s.vanharen@mvonederland.nl
Terug naar overzicht