De Week van de Circulaire Economie

Elk jaar in februari is het de Week van de Circulaire Economie: dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties zetten hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan leren.

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis: een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. MVO Nederland werkt hierin samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Circulaire evenementen door het hele land

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie in hun bedrijf.  Succesfactoren en uitdagingen om circulair te ondernemen worden besproken en starters krijgen tips om zelf aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottom-up festival. De Week van de Circulaire Economie vindt door heel Nederland plaats. Van een webinar in Groningen tot een excursie in Zeeland.

hoe kun je meedoen?

Elke organisatie die actief op weg is naar een circulaire bedrijfsvoering kan meedoen, of je nu starter bent of expert. Deel waar je trots op bent of deel juist je leerpunten in een evenement met heel Nederland. Je bepaalt zelf wat voor evenement je organiseert. Laat vooral zien waar jij trots op bent of waar je zelf van hebt geleerd.

Een evenement kan groot of klein zijn, van een workshop of lunchmeeting tot rondleiding, demonstratie of congres. Dit kan natuurlijk ook online of in shifts voor kleinere groepen bezoekers. En denk ook aan de mogelijkheid om een reeds gepland event te thematiseren rondom circulaire economie.

Naar de Week van de Circulaire Economie
Terug naar overzicht