Coalitie Anders Huisvesten

Natuurinclusief bouwen en circulaire gebouwen zijn onmisbaar in een duurzame economie. Toch zijn beide nog lang niet de norm in de bouwsector, terwijl het klimaatakkoord van Parijs – waar veel organisaties hun verduurzamingsdoelstellingen op baseren – steeds dichter bij komt. Als (eind)verantwoordelijke voor de huisvesting van je organisatie, komt er veel op je af. Want hoe maak je gebouwen toekomstbestendig en hoe maak je jezelf wegwijs door het woud van duurzaamheidscertificeringen, duurzame huurcontracten en experimentele duurzame technieken? In de Coalitie Anders Huisvesten gaan we met deze uitdagingen aan de slag.

Vastgoeddirecteuren, facilitair managers en andere beslissers steken in deze coalitie de koppen bij elkaar. Samen duiken we in de wereld van de energietransitie, Green Leasecontracten, klimaatneutrale panden, gezondheid van personeel en circulair en natuurinclusief bouwen. Zo sturen we de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving. Tijdens bijeenkomsten delen we onze ervaringen, inzichten en oplossingen. En gaan we aan de slag met zaken die je als individuele organisatie niet voor elkaar krijgt.  

Samenwerking

MVO Nederland, Arcadis, de Dutch Green Building Council en Change Inc. sloegen de handen ineen om deze coalitie van huisvesters op te zetten. Met alle betrokken partners werkt de coalitie inmiddels aan vraagstukken die voortkomen uit de eigen dagelijkse praktijk. Op deze manier worden er aan de vraagzijde ook daadwerkelijk duurzamere vragen gesteld, zodat de vastgoedmarkt (sneller) verduurzaamt.  

“Deze coalitie maakt impact op het gebied van groene energie, circulariteit en biodiversiteit, maar ook gezondheid van medewerkers in het pand”

David Thelen, Sectormanager Gebouwde Omgeving

Meer over de Coalitie Anders Huisvesten

Waar bedrijven op allerlei vlakken bezig zijn met verduurzamen, zien we ook dat er nog veel kansen blijven liggen, met één kans in het bijzonder: de gebouwen. De coalitie grijpt deze kans aan. Benieuwd waar we dit jaar specifiek mee aan de slag gaan? Download de hand-out via de knop.

Coalitie Anders Huisvesten-pledge  

Deelnemende partners zetten zich actief in door bijeenkomsten mede te organiseren en samen aan het oplossen van vraagstukken te werken. We vragen dan ook actieve betrokkenheid; vandaar de pledge. Zie het als een stok achter de deur om samen naar verandering te streven en als commitment om duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. Samen sta je sterker, toch?  

Voor wie is dit project interessant?

De coalitie bestaat nu uit 15 ambitieuze partijen. Dit jaar groeit de coalitie verder tot ten minste 25 organisaties. Let wel: de Coalitie Anders Huisvesten is puur voor beslissers – mensen die bevoegd zijn om knopen door te hakken en invloed uit te oefenen op huisvestingskwesties. Alleen op die manier kunnen we de verduurzaming van de vastgoedsector versnellen. 

David Thelen

Sectormanager Gebouwde Omgeving

Wil je met samen met anderen duurzaamheid integreren in je vastgoed? Plan een gesprek in.

d.thelen@mvonederland.nl
Terug naar overzicht