IMVO-voucher voor duurzaam ondernemen in het buitenland

Moyee Coffee, leverancier van ‘fairchain’-koffie, werkt direct met koffieproducenten in Ethiopië. Het bedrijf laat de koffie ter plekke branden en verpakken. Dat zorgt voor drie keer zoveel lokale inkomsten voor boeren en meer werkgelegenheid. Toen het bedrijf zocht naar financiering voor het opzetten van een trainingsprogramma voor boeren kwam het uit bij een aantrekkelijke regeling van MVO Nederland.

Duurzaam ondernemen in het buitenland

MVO Nederland geeft IMVOvouchers uit aan Nederlandse bedrijven die duurzaam ondernemen in het buitenland. De vouchers dekken de helft van advies- en onderzoekskosten af tot maximaal 10.000 euro. Ondernemers met een goed plan kunnen een voucher aanvragen als ze actief zijn in een van de aangewezen landen. Zoals Moyee Coffee dus, die de voucher inzet om zijn producenten duurzaam te trainen 

Dankzij de IMVO-voucher konden we met een team van lokale onderzoekers naar de boeren gaan om te zien waar de meeste duurzame winst te halen is, vertelt projectleider Mark KauwZo hebben we gekeken naar manieren om de schadelijke uitstoot te verlagen, maar ook hoe de boeren nu met hun land omgaan. 

Op basis van deze reis kon Moyee Coffee het trainingsprogramma veel beter aansluiten op de behoeften van de boerenEen resultaat waar de IMVO-voucher van MVO Nederland indirect aan heeft bijgedragen.  

Meer informatie 

De afgelopen jaren profiteerden al meer dan 150 bedrijven van de IMVO-voucher. Klik op de knop hieronder om te zien of jouw bedrijf hier ook voor in aanmerking komt. 

Meer informatie

Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO)

Terug naar overzicht