Onderzoek met de Universiteit Utrecht: Versterken circulair en inclusief ondernemen elkaar?

Circulair en inclusief ondernemen zijn allebei belangrijk voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Maar in de praktijk blijkt vaak dat organisaties focussen op één van de twee. Toch zijn er ook bedrijven die succesvol zijn op beide vlakken. Wat doen zij anders? Samen met de Universiteit Utrecht onderzochten we de kenmerken van deze koplopende organisaties én onder welke omstandigheden circulair en inclusief elkaar (kunnen) versterken. Het doel: bedrijven die de ambitie hebben om circulair en inclusief te worden een stap verder te helpen. Ga jij ook aan de slag?

Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation en uitgevoerd aan de hand van:

  • Een survey onder een grote groep bedrijven om de kenmerken van circulair en inclusief ondernemerschap in kaart te brengen
  • Verdiepende interviews met een selectie bedrijven om inzicht te krijgen in de verschillen en overeenkomsten op dit vlak
  • Een Community of Practice om inzicht te krijgen in de praktische uitkomsten en ervaringen op dit gebied

De resultaten van het onderzoek zijn te vinden in het onderzoeksrapport. Meer inspiratie ophalen? Luister het podcastinterview met hoofdonderzoeker Naomi Ellemers. Wil je juist praktische tips om zelf met circulair en inclusief aan de slag te gaan? Download dan de ‘Aan de slag met…’ Kortom: volop mogelijkheden, het is aan jou om te kiezen wat je wilt.

1. Onderzoeksresultaten

Hieronder vind je de uitkomsten van het onderzoek, die aan de hand van vijf hoofdthema’s aan je worden gepresenteerd.

Open het rapport

2. PodcastINTERVIEW met Naomi Ellemers

Luister hieronder naar het interview dat we hadden in Paushuize te Utrecht. Over wat bedrijven kenmerkt die circulair en inclusief ondernemen. Over hoe ze met elkaar in verbinding staan. En wat jij morgen kunt doen om ermee aan de slag te gaan.

3. Download: Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

We hebben de inzichten uit het onderzoek en de tips uit de praktijk voor je gebundeld. Hierin vind je 5 stappen om toe te passen binnen je organisatie en lees je wat bedrijven doen die succesvol circulair en inclusief met elkaar combineren. Laat je gegevens achter en ontvang het stappenplan direct in je inbox.

Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je achternaam in
We vernemen graag je functie
Vul je organisatienaam in
Geef aan hoeveel medewerkers jouw organisatie heeft
Selecteer de meest relevante voor jouw organisatie
Vul je e-mailadres in
C&I webpagina
Terug naar overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.