Pioniers in de nieuwe economie vormen raad van partners

Op ons Nieuwjaarsevent zijn de eerste 19 van de 25 plekken in de Raad van Partners gevuld. De Raad van Partners bestaat uit deelnemers aan ons Koplopernetwerk en dient als adviseur en sparringpartner voor de directie van MVO Nederland / De Groene Zaak.

De raad komt regelmatig bij elkaar om visies, ambities en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers bepalen mede de koers van het Koplopernetwerk en denken op strategisch niveau mee hoe we het organisatiebrede doel -de omslag naar een duurzame economie in 2025- gaan realiseren.

PIONIERS IN DE NIEUWE ECONOMIE

“De Raad van Partners is cruciaal in de versnelling naar de nieuwe economie,” zegt Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland / De Groene Zaak. “We hebben de stevige ambitie om in 2025 het kantelpunt realiseren. Dit betekent dat 20% van de Nederlandse bedrijven klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen. Ofwel 80.000 bedrijven en organisaties die er voor kiezen om een positieve impact te realiseren op mens en milieu. Daarom hebben we haast. Samen met de Raad van Partners, de pioniers in de nieuwe economie, bepalen we aan welke knoppen we moeten draaien om zoveel mogelijk versnelling te realiseren.”

De leden in de raad zijn: Hannie Stappers (ROCKWOOL), Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze), Arie Kornneef (ASN Bank), Hans Baggerman (Van Nelle Fabriek), Veronique Swinkels (BBK Door Vriendschap Sterker), Anno Drenth (Tauw), Michiel de Haan (Royal Lemkes), Geanne van Arkel (Interface), Marja Versleijen (Pitpoint), Tom Stuij (Mondial Movers), Jacqui Burger (BrighterWorld/DIF Books), Evert de Boer (Greenchoice), Wineke Haagsma (PwC), Gerard Moonen (Moonen Packaging), Volkert Engelsman (Eosta), Lars van der Meulen (Primum) en Cecile van Oppen (Copper8).