Organisatiestructuur

MVO Nederland is een ANBI-stichting, wat staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling. De Stichting MVO Nederland staat onder de dagelijkse leiding van een vijfkoppig managementteam. Deze omvat een directeur-bestuurder en teammanagers die vier teams binnen MVO Nederland aansturen: communicatie & public affairs, partners & sectoren, programma’s & projecten en bedrijfsvoering. Bij MVO Nederland werken in totaal circa 50 mensen. Onze directeur-bestuurder rapporteert rechtstreeks aan de uit zes leden bestaande raad van toezicht. De Raad van Toezicht staat onder leiding van voorzitter Peter Blom.

Daarnaast is er een Raad van Partners, die bestaat uit deelnemers aan ons Koplopernetwerk. Deze raad dient als adviseur en sparringpartner voor het managementteam van MVO Nederland. De raad komt regelmatig bij elkaar om visies, ambities en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers bepalen mede de koers van het Koplopernetwerk en denken op strategisch niveau mee over het bereiken van ons doel.

Managementteam

Op dit moment bestaat het managementteam van MVO Nederland uit de volgende vijf leden.

Maria van der Heijden | directeur-bestuurder (TIJDELIJK AFWEZIG)

Eindverantwoordelijk voor de organisatie. In het bijzonder voor de strategie en een zorgvuldige besluitvorming waarin alle partijen tot hun recht komen (raad van toezicht, Raad van Partners, Ondernemingsraad). Als directeur is ze het boegbeeld van de organisatie en heeft de externe relaties als aandachtsgebied. Bekijk hier de bio van Maria van der Heijden.

WOUTER SCHEEPENS | INTERIM directeur-bestuurder

Scheepens neemt de taken van Maria van der Heijden waar per 1 mei 2023, omdat ze de komende maanden werkt aan herstel van de ziekte van Kahler. Bekijk hier de bio van Wouter Scheepens.

Marije Perdon | manager COMMUNICATIE & PUBLIC AFFAIRS

De manager communicatie & public affairs is verantwoordelijk voor de positionering van MVO Nederland, partnernetwerk(en) en projecten en programma’s. Samen met team partners & sectoren werkt het team aan activatie van partners. Ook de strategie van merk en projecten, en de implementatie van marketing, communicatie en public affairs vallen onder de verantwoordelijkheid van Marije.

Pieter van den Herik | manager PARTNERS & SECTOREN

De manager team partners & sectoren is allereerst verantwoordelijk voor business development van partners en projecten. Samen met team communicatie & lobby zet dit team zich ook in voor het mobiliseren, activeren van partners – en het uitbreiden van het partnernetwerk. Met team partners & sectoren is de implementatie van sector- en thematransities een belangrijke taak. En met bedrijfsvoering pakt dit team financieringsconstructies op.

GEERT VAN WIJK | INTERIM manager bedrijfsvoering

De manager bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de interne organisatie van MVO Nederland. Hieronder valt onder andere de coördinatie en kwaliteit van de uitvoering van alle activiteiten, financiën, bedrijfsvoering en hr. Hans is uit dienst per 1 januari 2023. Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Geert van Wijk.

ERIN TROOST | manager PROGRAMMA’s EN PROJECTEN

De manager programma’s & projecten is verantwoordelijk voor het doelgericht en efficiënt uitvoeren van programma’s en projecten. Hieronder valt onder meer de intake, strategie en uitvoering van deze projecten en programma’s. Maar ook tooling, monitoring en de integratie met de MVO Nederland-strategie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.