O My Bag stimuleert leefbaar loon in Indiase fabrieken

Tassenmerk O My Bag maakt werk van een leefbaar loon voor haar medewerkers en dat is geen tijdelijk project. In 2021 voerde O My Bag al een succesvol project met leefbaar loon uit in een van zijn fabrieken, met behulp van de IMVO-voucher. Nu is het tassenmerk hetzelfde van plan in twee partnerfabrieken in het Indiase Calcutta.

Onderzoek: leefbaar loon verder uitrollen

O My Bag richtte zich met dit project op specifieke producenten in kleine, lokale community’s. Zo draagt O My Bag bij aan het bestrijden van armoede en werkloosheid door wat kleiner te beginnen. Uiteindelijk moet het geplante zaadje uitgroeien tot een grotere boom: O My Bag wilde ook partnerfabrieken inspireren met het gebruik van leefbaar loon, door ze een aanvullende premie te betalen.

Ervaringen uit de eerste hand 

Ook in 2022 ging O My Bag met de voucher aan de slag. In twee nieuwe fabrieken rolde het tassenmerk het project voor leefbaar loon uit. Daarnaast financierde O My Bag met de voucher een onderzoek naar de ervaringen van arbeiders in drie van zijn fabrieken. Zo weet het bedrijf daadwerkelijk wat er speelt op de werkvloer, hoe medewerkers de arbeidsomstandigheden ervaren en waar zij behoefte aan hebben.

Vervolg

Drie leveranciers zijn inmiddels betrokken bij het project. Een mooie stap die smaakt naar meer. Daarom wil O My Bag al zijn producenten betrekken bij het project met leefbaar loon. Zo kan het bedrijf een succesvol vervolg geven aan de projecten die het al opzette met de IMVO-voucher en de Indiase organisatie ASK.

Tevredenheid overheerst

Het is O My Bag gelukt om een ‘living wage bonus’ te betalen bij alle producenten. De tevredenheid bij O My Bag is groot, omdat het ervoor heeft gezorgd dat 357 mensen een living wage bonus hebben ontvangen. Het bedrijf is ook zeker van plan hiermee verder te gaan.

Bekijk alle cases