NGN helpt en onderwijst insectentelers in Nigeria 

Is het eten van insecten de toekomst? Het antwoord op die vraag is nog onzeker, maar bij New Generation Nutrition zijn ze er in ieder geval op voorbereid. Zij doen onderzoek naar insecten als voedselproduct, voor zowel dieren als mensen.

NGN ontwikkelt de producten en helpt ondernemers die bijvoorbeeld een kleine ‘insectenboerderij’ willen opstarten. Met richtlijnen en standaarden kunnen ondernemers duurzaam geproduceerde eiwitproducten op de markt brengen, zowel lokaal als voor de export. 

Het onderzoek 

NGN onderzocht met de IMVO-voucher de mogelijkheden voor de insectenindustrie in Nigeria. Uit samenwerking met de HAS University of Applied Sciences volgde het advies om met lokale overheidsinstanties afspraken te maken over insecten als goedgekeurd ingrediënt voor veevoer. Het idee is dat insectenboeren daarmee toegang krijgen tot de markt. 

Resultaten en vervolg 

New Generation Nutrition heeft nu gezorgd voor een organisatie van boeren die zich met insecten bezig houden. Daarnaast gaat de organisatie boeren adviseren die dit ook willen doen. Verder komt er samenwerking met de overheid voor wetgeving op het gebied van insectenteelt.  

Marian Peters, CEO van NGN, is absoluut blij met de voucher. Volgens haar was het advies wat NGN en lokale partners met de voucher verkregen essentieel om de Nigeriaanse insectenindustrie te laten groeien. 

 

Bekijk alle cases