Nieuws

Waarom ook jouw bedrijf mee kan doen aan de Nationale MeewerkWeek

nieuws Inclusief ondernemen 12 augustus 2019

Betrokkenheid van de directie op de werkvloer – een belangrijke factor voor tevreden en gemotiveerde medewerkers. En dus voor het succes van je bedrijf. Maar bij menig bedrijf ontbreekt het aan deze betrokkenheid wel eens. Uit onderzoek van de Nationale MeewerkWeek onder werknemers van grotere bedrijven in Nederland, blijkt dat meer dan een kwart niet tevreden is over deze betrokkenheid. Een schokkende hoeveelheid. Vandaar dat we als MVO Nederland een initiatief als De Nationale MeewerkWeek van harte steunen. Tijdens deze door onze partner CSU geïnitieerde week roepen deelnemers directies op om een dag op de werkvloer te komen werken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 49 procent van de medewerkers de directie vrijwel nooit op de werkvloer ziet. 39 procent heeft dan ook het gevoel dat het voor de directie niet duidelijk is wat er speelt. De Nationale MeewerkWeek pakt biedt een perfecte manier voor de directie om erachter te komen hoe het er echt aan toegaat en waar vraag naar is. En bovendien een kans om de tevredenheid onder het personeel te vergroten.

Meewerken is verbinden

MVO Nederland steunt de Nationale MeewerkWeek. Directeur-bestuurder Maria van der Heijden gaat zelf ook meedoen en heeft de week dan ook al in haar agenda gezet: “Door deelname aan initiatieven als de Nationale MeewerkWeek laten directies zien dat menswaarde binnen de organisatie het meest belangrijk is. Dit leidt tot verbinding van mensen waardoor het hele bedrijf beter wordt.”

MVO Nederland roept bestuurders en CEO’s op mee te doen met de Nationale MeewerkWeek, die plaatsvindt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september 2019. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.nationalemeewerkweek.nl.

Meer over het belang van menswaarde binnen een organisatie? Lees dan de eerder verschenen column van Maria.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.