Nieuws

Vier kamerleden aan het woord over de toekomst van de circulaire economie

nieuws 18 januari 2019

In de week van de Circulaire Economie spreekt MVO Nederland met vier Kamerleden van verschillende partijen over hun visie op de toekomst. Gaat de omslag naar Circulaire Economie wel snel genoeg? En wat gebeurt er allemaal al op het gebied van circulariteit in Nederland? Aan het woord Jessica van Eijs (D66), Gijs van Dijk (PvdA), Erik Ziengs (VVD) en Agnes Mulder (CDA).

JESSICA VAN EIJS (D66)

Volgens Jessica van Eijs is de transitie naar een circulaire economie ingewikkelder dan de energietransitie. “Ik vergelijk het met een tienerkamer. Overal ligt zooi en je weet bij god niet waar je moet beginnen met opruimen. Begin gewoon, is mijn advies.” Lees het hele interview.

GIJS VAN DIJK (PVDA)

Gijs van Dijk vindt dat de circulaire economie onderdeel moet worden van de hele klimaatopdracht. “We kunnen met circulaire economie een hele nieuwe bedrijfstak opzetten met veel nieuwe werkgelegenheid voor de komende decennia.” Lees het hele interview.

ERIK ZIENGS (VVD)

Erik Ziengs hoopt dat we in 2050 volledig circulair zijn, maar vraagt zich tegelijkertijd af of we dat gaan halen. “Er is echt geen ondernemer die z’n omgeving wil bederven, maar bedrijven weten vaak niet hoe ze het moeten aanpakken.” Lees het hele interview.

AGNES MULDER (CDA)

Agnes Mulder ziet volop kansen voor de circulaire economie, maar we moeten scherp zijn en blijven. “We moeten het onszelf en de ondernemers zeker niet te makkelijk maken, want dan worden we links en rechts ingehaald. Hier is geld mee te verdienen. Deze kans mogen we niet laten lopen.” Lees het hele interview.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.