Nieuws

Tourism Plastic Pledge schaalt op naar internationaal initiatief

nieuws Circulaire economie 22 januari 2020

De World Tourism Organization (UNWTO) lanceert samen met de United Nations Environment Programme en de Ellen MacArthur Foundation het Global Tourism Plastics Initiative. Dit initiatief heeft als doel wereldwijd plastic afval op vakantiebestemmingen te reduceren. Het is de internationale opvolger van de International Tourism Plastic Pledge, een initiatief van MVO Nederland uit september 2019. Deze pledge is inmiddels ondertekend door 180 bedrijven en organisaties uit de toerismesector. Onder leiding van de UNWTO schaalt het initiatief nu op en formuleren deelnemers concrete doelen. MVO Nederland richt zich op de Nederlandse toerismebedrijven die zijn aangesloten om doelstellingen te realiseren.

Onder de ondertekenaars van de International Tourism Plastic Pledge zijn onder meer TUI Group, ANVR, Landal GreenParks, Hostelling International, Fox Verre Reizen en Better Places. Zij beloofden hiermee om zich in te zetten voor het verminderen van plastic afval op vakantiebestemmingen.

Ondertussen werd er vanuit de UNWTO gewerkt aan het Global Tourism Plastics Initiative, met daarin concrete doelen en een roadmap naar de toekomst. MVO Nederland bekleedt een positie in de advisory committee en deelde haar Plastic Plegde-netwerk met de UNWTO. Een groot deel van de ondertekenaars van de Tourism Plastic Pledge toont interesse om deel te nemen  aan dit initiatief en werkt mee aan het concretiseren van vervolgstappen en concrete doelen.

Saskia Pepping, initiatiefnemer van de International Tourism Plastic Pledge bij MVO Nederland: “We zijn er trots op dat deze beweging van toerismebedrijven in Nederland is gestart en nu overgaat naar dit internationale initiatief. De komende jaren zorgen we ervoor dat Nederland haar leidende rol behoudt. Het is goed om te zien dat de eerste projecten zich al ontvouwen op bestemmingen van de Nederlandse toerismebedrijven.”

MVO Nederland ondersteunt Nederlandse toerismebedrijven die zich willen inzetten voor het verminderen van plastic afval op bestemmingen door het delen van kennis, matchmaking met duurzame bedrijven en het gezamenlijk opzetten van projecten. In het toerismenetwerk van MVO Nederland pakken deelnemers naast plastic afval ook andere duurzame uitdagingen aan in de sector. Meer weten? Neem contact met ons op.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.