Nieuws

Raymond Brood (50PLUS) in podcast MVO Nederland: “Het is niet zo dat alleen jongeren met duurzaamheid bezig zijn en dat de ouderen denken: het zal mijn tijd wel duren.”

nieuws 25 februari 2021

50PLUS vindt dat de overheid nú de regie moet nemen voor de transitie naar een duurzame, nieuwe economie. Dat zegt Raymond Brood, nummer twee op de lijst 50PLUS in de in de podcast ‘Minister van de nieuwe economie’ van MVO Nederland. “Ik zou willen dat de overheid voor ondernemers duidelijk beleid maakt met heldere richtlijnen en een loket dat daarin stuurt”, aldus Brood in de tweede aflevering van dit seizoen. In de podcast voelen presentator Michel Schuurman – directeur economie en politiek bij MVO Nederland – en Michel Scholte als Minister van de nieuwe economie politici aan de tand over leiderschap in de nieuwe economie. Welke partij toont lef, stimuleert echte prijzen en geeft duurzame ondernemers de wind in de rug?

Het gesprek met Brood vormt een relevante toevoeging op het 50PLUS-verkiezingsprogramma dat vooral pleit voor het afwachten op nieuwe technologie voor het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen, zo blijkt ook uit de analyse van de verkiezingsprogramma’s die MVO Nederland maakte. Terugkijkend constateert Brood dat 50PLUS steeds meer opschuift richting de visie van MVO Nederland: “We zien inmiddels echt wel dat het nu tijd is voor actie. De overheid laat de transitie nog te veel over aan kleine bedrijven. Daarom pleiten we ook voor een specifiek vergroeningsloket voor het mkb.” Brood sprak verder uit dat 50PLUS een heffing wil op schadelijke producten, zoals verpakkingen: “Je financiert vooruitgang door belasting te heffen bij diegene die vervuilen.”

OFFERTEOVERHANDIGING

Voorafgaand aan de podcastopname overhandigde MVO Nederland een offerte namens duurzame ondernemers met daarin een oproep aan 50PLUS om de volgende kabinetsperiode de randvoorwaarden te realiseren die ondernemen in de nieuwe economie mogelijk maken. Tijdens de formatieperiode hoopt MVO Nederland deze offerte te verzilveren in een contract, dat staat voor ambitieuze plannen in het regeerakkoord.

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister dan de podcast op Spotify of hieronder. Wil je de uitgebreide offerte lezen die MVO Nederland aanbiedt aan politici? Die vind je hier.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.