Nieuws

Politieke nieuwkomers Volt en Code Oranje over de nieuwe economie in podcast MVO Nederland

nieuws 16 maart 2021

Om de transitie naar de nieuwe economie te versnellen is verandering nodig. En verandering komt ook door nieuwe inzichten, nieuwe standpunten én nieuwe partijen. Vandaar dat MVO Nederland in de podcastserie ‘Minister van de nieuwe economie’ een platform biedt aan twee partijen die deze vernieuwing mede belichamen: Volt en Code Oranje. Zoals het er nu naar uitziet maken beide partijen kans op minimaal een zetel tijdens de verkiezingen. Maar wat is hun visie op de nieuwe economie en politiek leiderschap? MVO Nederland ging daarvoor in gesprek met Nilüfer Gündoğan, nummer twee op de lijst Volt, en Ruud Koornstra, nummer vier op de lijst Code Oranje.

In de aflevering met Gündoğan voelt Michel Scholte, de Minister van de nieuwe economie, haar stevig aan de tand over de Volt-standpunten op kernenergie. Aan de altijd enthousiaste Koornstra vroegen Michel Schuurman en Scholte hoe zijn partij gaat zorgen voor vernieuwing en hoe het zit met de score van Code Oranje in de analyse van de verkiezingsprogramma’s, die MVO Nederland onlangs publiceerde.

Offerteoverhandiging

Voorafgaand aan de podcastopname overhandigde MVO Nederland een offerte namens duurzame ondernemers met daarin een oproep aan Volt en Code Oranje om de volgende kabinetsperiode de randvoorwaarden te realiseren die ondernemen in de nieuwe economie mogelijk maken. Tijdens de formatieperiode hoopt MVO Nederland deze offerte te verzilveren in een contract, dat staat voor ambitieuze plannen in het regeerakkoord.

Benieuwd naar beide gesprekken? Luister dan de podcasts op Spotify of hieronder. Wil je de uitgebreide offerte lezen die MVO Nederland aanbiedt aan politici? Die vind je hier.

Podcast Nilüfer Gündoğan (Volt)

Podcast Ruud Koornstra (Code Oranje)

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.