Nieuws

Oproep aan de politiek: met dit beleid moet het kabinet door

nieuws 31 augustus 2023

We zeiden het al eerder na de val van het kabinet Rutte IV: ‘Het kabinet valt, maar duurzame bedrijven willen door’. Ondernemers willen niet wachten op beleid. Daarom is de week van 5 -12 september een extra belangrijke, want daarin besluit de Tweede Kamer welke lopende zaken inderdaad niet kunnen wachten. Andere onderwerpen worden in deze week ‘controversieel’ verklaard. Met controversiële onderwerpen mag het demissionaire kabinet en de Tweede Kamer dan niet verder.

Na de val van het kabinet vroegen we aan ons netwerk: welk beleid kan écht niet worden uitgesteld? De afgelopen weken heeft het Nationaal Klimaatplatform deze en andere input verzameld. De rode draad van het verhaal? Als belangrijke besluiten over klimaatbeleid nu niet worden genomen komen veel ondernemers, organisaties en initiatieven in de knel. Juist nu het in de samenleving bruist van de initiatieven op het gebied van duurzaamheid is er grote behoefte aan duidelijkheid en richting.

De oproep aan de politiek

Samen met het Nationaal Klimaatplatform en 20 maatschappelijke organisaties hebben we daarom een duidelijke boodschap voor de Tweede Kamer: belangrijke dossiers met betrekking tot het klimaatbeleid, de energietransitie, biodiversiteit en stikstof kunnen niet wachten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.