Nieuws

Online inspireren: MVO Nederland zet opleidingsprogramma’s voort tijdens de coronacrisis

nieuws 4 mei 2020

Corona zet de economie onder druk. Maar MVO Nederland blijft met partners werken aan de nieuwe economie. Omdat ook die andere waarden van belang blijven, misschien wel meer dan ooit. Dus zijn we – op aangepaste wijze – gewoon van start met het Innovatietraject Nieuwe Rijkdom, dat zich richt op het optimaliseren van de maatschappelijke impact van bedrijven, en het Sustainability Leadership Program, een programma voor directieleden en senior managers met een duurzaamheidsopgave in hun organisatie dat inzet op leiderschap.

De urgentie om met het meten en vergroten van maatschappelijke impact aan de slag te gaan is groot. Steeds meer bedrijven zien dat in. Afgelopen maand trapte MVO Nederland het Innovatieproject Nieuwe Rijkdom daarom online af met zesentwintig deelnemers. Ze verbreden met dit traject hun kennis en tools om de nieuwe rijkdom-visie te integreren in hun bedrijf. MVO Nederland faciliteert dit traject in co-creatie met onze partner KPMG.

Het Sustainability Leadership Program is van start met twintig organisaties uit diverse sectoren als onderwijs, olie- en gas, en finance. Het vijfdaagse traject is een samenwerking tussen MVO Nederland en TIAS, School for Business & Society.

Oplossingen in tijden van crisis

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, zegt: “Met online tools als Teams en Zoom blijven we deelnemers inspireren en informeren. Zo houden we de vaart in de transitie en blijven we uitdagen tot leiderschap en lef. Het is mooi om te zien hoe deze goed deze alternatieven werken. Deelnemers passen zich aan en blijven enthousiast meedoen. Samen maken we die nieuwe economie sneller realiteit.”

Meer informatie over beide opleidingsprogramma’s? Of wil je aansluiten in 2021? Neem contact op met MVO Nederland.

LINKS

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.