Nieuws

MVO Nederland sluit zich aan bij de Transitiemotor en ondertekent brief met oproep aan kabinet

nieuws 22 mei 2020

MVO Nederland is medeondertekenaar van een brief aan het kabinet waarin ondernemers, burgers, maatschappelijke initiatieven en organisaties een oproep doen aan de overheid om lef te tonen en de coronacrisis aan te grijpen als kans om de Nederlandse samenleving en economie te verduurzamen. De brief is een initiatief van onderzoeksinstituut DRIFT en richt zich op een economie die is gebaseerd op waarden die passen bij het Nederland van morgen. Aangesloten partijen vormen samen een beweging onder de titel Transitiemotor.

De Transitiemotor-beweging staat voor democratische vernieuwing, waarin maatschappelijk ondernemerschap gericht op mens en natuur leidend is. De overheid bewaakt de koers en kaders én ondersteunt de zoektocht. De brief moet een opening bieden tot het gesprek met de overheid en een uitnodiging om mee te doen.

“Als beweging van ondernemers in de nieuwe economie zien ook wij juist nu kansen om de transitie te versnellen. Als onderdeel van deze brede groep roepen we dan ook op tot maatschappelijke vernieuwing om zo sneller de nieuwe economie te bereiken”, zegt Michel Schuurman, directeur politiek en economie bij MVO Nederland, en ondertekenaar van de brief.

LINKS

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.