Nieuws

MVO Nederland-partners in netwerk beton zorgen ervoor dat bouw van groene daken en gevels eenvoudiger wordt

nieuws Biodiversiteit 12 januari 2021

De bedrijven in het netwerk beton van MVO Nederland hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat het Besluit bouwwerken leefomgeving zo wordt aangepast dat het bouwen van groene daken en gevels eenvoudiger wordt. Dit is het resultaat van een bijeenkomst van het netwerk beton, waarin bijna twintig bedrijven samenwerken aan een duurzamere betonsector. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opende recent een consultatiepagina voor aanpassing van de regels rondom duurzaam gebruik van daken. 

Tijdens de bewuste netwerkbijeenkomst op 21 augustus 2019 stelden aangesloten bedrijven vast dat de regelgeving in het Besluit bouwwerken leefomgeving nog onvoldoende is afgestemd op het multifunctioneel gebruik van het dak. De minimumeisen laten momenteel hooguit toe dat er een sedumdak of zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Op functies als waterretentie en daktuinen zijn de dakconstructies meestal niet berekend. Aanwezig bij de bijeenkomst was ook een vertegenwoordiger van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die is gevraagd om meer ruimte voor klimaatbeschermende functies in het dak. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanpassing in het Besluit. Het staat partijen nu nog vrij om deze aanpassing te reagerenDat kan (t/m 5 februari) hier 

Nog geen partner van MVO Nederland maar wil je wel bijdragen aan een duurzamere betonsector? Bekijk dan meer informatie over het netwerk beton en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het formulier onderaan de pagina.  

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.