Nieuws

MVO Nederland overhandigt oproep voor duurzaam regeerakkoord aan partijleider D66 Kaag; samenwerking met SDG Nederland

nieuws 9 juli 2021

MVO Nederland heeft namens het netwerk van 2.000 duurzame ondernemers een manifest voor een duurzaam regeerakkoord overhandigd aan Sigrid Kaag (D66), Ferd Grapperhaus (CDA) en verschillende Kamerleden van D66 en PvdA. De beweging deed dat samen met SDG Nederland, Global Compact, de Nationale Jeugd Raad en velen andere organisaties. Het manifest roept het volgende kabinet op een duurzaam regeerakkoord op te stellen, met daarin een kabinetsbreed actieplan om de duurzame doelstellingen te behalen. 4.369 personen ondertekenden de oproep.

Aanwezigen gaven een klap met de hamer op een kop van jut gevormd rondom de duurzame doelen. Dit als subtiele verwijzing naar informateur Mariette Hamer. Zo lieten ze hun commitment aan een duurzaam regeerakkoord zien. 

In het manifest pleiten ondertekenaars ervoor dat overheidsbeleid en -middelen consequent moeten bijdragen aan het realiseren van de SDG’s. Bijvoorbeeld via het inkoopbeleid, door het belastingstelsel te vergroenen en echte prijzen te stimuleren. Ook staat in het manifest dat het volgend kabinet burgers en organisaties mee moet laten denken over beleid. 

MicrosoftTeams-image

Eerdere acties 

MVO Nederland pleitte eerder via de Minister van de nieuwe economie-campagne en een oproep voor een slim belastingstelsel al voor deze zaken. Ondernemers zetten zich voortvarend in voor de nieuwe economie maar hebben daarbij wel de juiste randvoorwaarden en investeringen van het nieuwe kabinet nodig. Om duurzame ondernemers de steun in de rug te geven dient het volgend kabinet zekerheid op lange termijn te bieden en heldere kaders te stellen.  

In reactie op de oproep gaf de partijleider van D66 aan groot voorstander te zijn van een duurzaam regeerakkoord. Dit is goed nieuws omdat D66 op dit moment samen met de VVD het regeerakkoord op hoofdlijnen schrijft. MVO Nederland blijft vinger aan de pols houden bij de politieke partijen voor een regeerakkoord dat de nieuwe economie werkelijkheid maakt. 

Op de hoogte blijven

Blijf ondertussen op de hoogte van onder meer de lobby-activiteiten van MVO Nederland door je aan te melden voor onze nieuwsbrief via het formulier hieronder.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.