Nieuws

MVO Nederland over leidraad ACM: meer duidelijkheid, minder angst

lobby Echte prijzen 26 oktober 2020

MVO Nederland heeft positief gereageerd op een concept-Leidraad Duurzaamheidsafspraken van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Deze Leidraad zorgt voor duidelijkheid bij ondernemers, wat ertoe leidt dat hun angst voor het mededingingsrecht afneemt. Ook heeft de ACM uitgebreid aandacht voor het werken met zogenaamde ‘echte prijzen’.

Ondernemers in het netwerk van MVO Nederland lopen er geregeld tegenaan dat ze samen willen werken, maar niet zeker weten of dit mag vanwege de mededingingswet. De ACM houdt hier toezicht op. Hierover gaat de concept-Leidraad, waarin staat hoe ondernemers om moeten gaan met Duurzaamheidsafspraken.

Als aandachtspunt heeft MVO Nederland ingebracht dat het belangrijk is om de definitie van ‘duurzaamheid’ zo breed mogelijk te maken. Het gaat niet alleen om groene thema’s, maar ook om sociale kanten van duurzaamheid. We hopen dit terug te zien in het definitieve stuk van de ACM, zodat dit meer wind in de rug geeft van ondernemers in de nieuwe economie.

Loop jij als ondernemer ook geregeld tegen mededingingswetgeving aan? Denk er dan eens aan om je kandidaat te stellen als Minister van de nieuwe economie. Je kan dan op een groot podium jouw concrete ideeën over ruimte in mededinging delen. Stel je kandidaat op deze website.

De volledige reactie van MVO Nederland op de concept-Leidraad Duurzaamheidsafspraken vind je via deze link.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.