Nieuws

MVO Nederland organiseert rondetafelbijeenkomst voor meer recyclaat in verfemmers

nieuws Circulaire economie 28 oktober 2020

MVO Nederland organiseert op donderdag 19 november ‘Recyclaat in verfemmers’, een rondetafelbijeenkomst om samen met relevante partijen in de markt voor kunststof verfemmers te komen tot een breed gedragen stappenplan richting een hoger percentage kunststofrecyclaat in verfemmers. MVO Nederland nodigt relevante spelers uit om deel te nemen. Het gaat dan om partijen die actief zijn in de markt voor in kunststof emmers verkochte verf zoals brand owners, verkopers, producenten, converters, recyclers en primaire plastic producenten. 

De rondetafelbijeenkomst is onderdeel van een nieuw doorbraakproject binnen Het Versnellingshuis Nederland Circulair-programma, dat als doel heeft bedrijven de slag te laten maken naar een circulair businessmodel. Dit project wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat met als partners MVO NL en Polymer Science Park. Hierbij betrekt Het Versnellingshuis onder andere de partijen uit het netwerk van MVO Nederland, het Plastic Pact NL en de Transitieagenda Kunststoffen. Verfemmers zijn gekozen als kansrijk product om meer recyclaat in toe te passen op basis van volume, type materiaal, wijze van verwerking en technische haalbaarheid. 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) zet met de Plastic Pacts in op meer recyclaat in nieuwe producten en verpakkingen. Ook maakt zij zich in Europa hard voor een verplicht percentage van plastic recyclaat in nieuwe producten. “Door binnen het doorbraakproject heel specifiek aan de slag te gaan met een markt als verfemmers hopen we echt impact te maken op weg naar de nieuwe, circulaire economie”, zegt Maria van de Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. “We roepen bij dezen dan ook iedereen in de sector voor wie deze ontwikkeling van belang is op mee te doen aan de bijeenkomst, omdat we zo kunnen zorgen voor een breed gedragen actieplan waar iedereen beter van wordt.” 

Meld je aan 

Wil je deelnemen aan de bijeenkomst? Klik dan op de knop hieronder en het aanmeldformulier in.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.