Nieuws

MVO Nederland organiseert NE20: grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar

nieuws 8 november 2019

Op 23 januari 2020 organiseert MVO Nederland het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar: NE20.  Nieuwe Economie ’20 – waar de afkorting NE20 voor staat – vindt plaats in het hart van het kapitalisme: de Beurs van Berlage in Amsterdam. Deze locatie is niet alleen gekozen vanwege zijn prachtige historie en uitstraling, maar ook omdat het perfect past binnen het thema van deze editie: ‘Jouw aandeel in de nieuwe economie’. Dit thema verwijst naar de ambitieuze missie van veel ondernemers: hoe richt je je businessmodel zo duurzaam mogelijk in, terwijl je bedrijf tegelijkertijd financieel gezond blijft?

NE20 biedt bezoekers alles wat een festival te bieden heeft, alleen dan met een inspirerend programma over de belangrijkste thema’s binnen de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen met eerlijke ketens. Bezoekers kiezen zelf of ze inzetten op een specifiek thema of juist hun aandeel verspreiden over de verschillende mini-colleges, paneldiscussies, interactieve break-outs en spraakmakende keynotes.   

Sofie van den Enk EN MARK VAN BAAL 

Festivalvoorzitter van NE20 is Sofie van den Enk. Zij interviewt ondernemers op haar enthousiaste manier en gidst bezoekers door het volle dagprogramma. Een van de hoofdsprekers is Mark van Baal, die als Follow This-oprichter Shell van binnenuit probeert te verduurzamen. Uiteraard biedt het festival op de rijk gevulde beursvloer volop mogelijkheden tot netwerken met gelijkgestemde ondernemers. Verdere invulling van het programma volgt de komende weken via de kanalen van MVO Nederland.    

“We zijn ervan overtuigd dat ondernemers in de nieuwe economie streven naar stijgende omzetcijfers, maar ook – en vooral – naar positieve impact op mens en milieu. Maar dat is niet eenvoudig. Op NE20 bepaal je wat jouw aandeel is in die nieuwe economie door als het ware in te zetten op de thema’s die voor jou het meest relevant zijn”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. “Ik kijk er enorm naar uit om op een geweldige locatie partners en andere bezoekers te mogen ontmoeten en inspireren. Dus bij dezen een oproep aan een ieder: zet 23 januari koers naar het Damrak en neem jouw aandeel in de nieuwe economie.”  

TICKETINFORMATIE 

Het programma voor NE20 vullen we de komende weken verder aan op de speciale eventpagina, te vinden op www.ne20.nl. Daar vind je ook de mogelijkheid om tickets aan te schaffen. Partners van MVO Nederland krijgen een gratis ticket en kunnen extra medewerkers meenemen tegen een gereduceerd tarief van 99 euro per persoon, exclusief btw. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar voor 279 euro per stuk, exclusief btw.   

GRATIS NAAR NE20 ALS PARTNER 

Nog geen partner en wel naar NE20? Word voor 23 januari partner van MVO Nederland en ontvang gratis een ticket voor NE20. Je bent al partner vanaf 300 euro per jaar.  Lees hier over alle mogelijkheden van het partnerschap.   

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.