Nieuws

MVO Nederland op koninklijke handelsmissie in India

nieuws Transparante ketens 16 oktober 2019

Onze directeur-bestuurder Maria van der Heijden neemt deze week namens MVO Nederland deel aan een grootschalige handelsmissie naar India. De missie is gericht op innovatie en stimuleert duurzame en inclusieve handel tussen Nederland en India. Maria reist met onder meer Koning Willem-Alexander en Prinses Maxima, geeft een presentatie op de tech summit en host een paneldiscussie over circulaire businessmodellen.

Icoonprojecten MVO Nederland

De tech summit is een initiatief van de Indiase overheid, waar jaarlijks ruim tienduizend Indiase bedrijven en overheidsvertegenwoordigers bij aanwezig zijn. Dit jaar voor de 25e keer. Tijdens deze jubileumeditie is Nederland partnerland voor innovatiesamenwerking. Maria vertelt tijdens de summit over twee projecten die MVO Nederland heeft opgezet met ondernemers uit ons netwerk. Allereerst het biomassaproject, waarin we bedrijven bij elkaar brachten. Zij gaan de komende jaren  rijststro – het afval van rijstproductie – gebruiken voor duurzame verpakkingen, papier en meubelpanelen. Daarnaast vertelt ze over Clothes the Circle: een circulaire productieketen voor textiel.

Bron van duurzame inspiratie

Het bezoek aan India biedt inspiratie voor nieuwe innovatieve samenwerkingen tussen Nederlandse en Indiase bedrijven. Benieuwd naar de inzichten van Maria die ze opdoet tijdens haar bezoek in India? Houd onze kanalen de komende tijd dan goed in de gaten. Of neem contact met ons op als je specifieke vragen hebt.

Zelf op zoek naar innovatieve Indiase handelspartners? Check het INDUS-forum, een matchmaking-platform voor Nederlandse en Indiase bedrijven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.