Nieuws

MVO Nederland ondertekent het Klimaatakkoord

nieuws 22 november 2019

MVO Nederland heeft op 21 november 2019 het Klimaatakkoord ondertekend. De beweging van ondernemers in de nieuwe economie vindt het akkoord een mooie stap vooruit, maar geeft het slechts een krappe voldoende.

De afgelopen anderhalf jaar nam MVO Nederland deel aan de totstandkoming van het Klimaatakkoord. Daarin zijn reacties en standpunten van de vooroplopende ondernemers in het netwerk continu vertegenwoordigd. Inzet was dat het Klimaatakkoord voor doorbraken zorgt. Nu het akkoord tot uitvoer komt, benadrukt MVO Nederland dat het ook de komende jaren zich hard blijft maken voor méér ambitie.

De ambitie komt terug in drie standpunten waar MVO Nederland de komende jaren op inzet. Allereerst moet de vervuiler betalen. Oftewel: een stevige CO2-belasting is een effectief middel voor het verminderen van de uitstoot. Daarnaast moet er gekozen worden voor échte vernieuwing door technologieën als groene waterstof en circulaire oplossingen prioriteit te geven bij subsidies. Tot slot wil MVO Nederland dat er oog is voor het mkb in de klimaat- en energietransitie.

“Het is van groot belang om met de afspraken in het Klimaatakkoord de transitie naar een nieuwe, klimaatneutrale economie te blijven versnellen. De ondernemers in ons netwerk laten elke dag zien wat er al mogelijk is. Namens hen zet MVO Nederland zich in om met het Klimaatakkoord te koersen richting het kantelpunt in 2025, waarin twintig procent van de economie omgaat in de nieuwe economie”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland.

Meer informatie over de rol van MVO Nederland in het Klimaatakkoord? Neem contact met ons op.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.