Nieuws

MVO Nederland naar Europese finale EEPA-prijs

nieuws 30 augustus 2021

MVO Nederland vertegenwoordigt Nederland in de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2021. Dit doet de ondernemersbeweging samen met Social Enterprise lab. De Europese Commissie is de initiator van de EEPA, een prijs bedoeld om initiatieven die ondernemers ondersteunen of faciliteren nu eens zelf in het zonnetje te zetten. In november 2021 nemen MVO Nederland en Social Enterprise lab het op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de Europese Unie. Dit event vindt plaats in Slovenië.

Aandacht voor maatschappelijke impact belangrijk

De jury selecteerde MVO Nederland, omdat het impact creërt én een mooi voorbeeld stelt: “MVO Nederland toont aan wat de bundeling van krachten van ondernemers kan betekenen voor maatschappelijke betrokkenheid en toekomstbestendigheid. We zijn verheugd om MVO Nederland de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denkt dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen.

Innovatie stimuleren en belonen

De EEPA is een initiatief vanuit de Europese Commissie en is bedoeld om initiatieven die ondernemers ondersteunen of faciliteren nu eens zelf in het zonnetje te zetten. Daarmee erkent en beloont de Commissie de successen van partijen die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren. Dat zijn (decentrale) overheden, kennisinstellingen, scholen en publiek-private samenwerkingsverbanden. De Europese Commissie organiseert de Awards al meer dan 10 jaar.

Meer informatie over de EEPA-prijs is te vinden op de website van de RVO.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.