Nieuws

MVO Nederland in 2022: 8 vragen aan directeur-bestuurder Maria van der Heijden

nieuws 2 februari 2022

Als beweging van ondernemers die de nieuwe economie vormgeven streven we naar hetzelfde doel: het zo snel mogelijk bereiken van die nieuwe economie. Een belangrijk meetmoment ligt in het jaar 2025. In dat jaar moet minimaal twintig procent van de economie omgaan in de nieuwe economie om een kantelpunt te bereiken: de economie verduurzaamt dan steeds sneller en er is geen weg meer terug. Alleen, als je zo’n doel stelt, dan is automatisch de vraag: hoe ver zijn we nu? Oftewel: hoe nieuw is onze economie? Om dat te kunnen meten ontwikkelden we enkele jaren geleden de Nieuwe Economie Index (NEx), een jaarlijks onderzoek dat in één cijfer uitdrukt hoe duurzaam het Nederlands bedrijfsleven is.

In deze video stellen we 8 vragen aan Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland over 2022, de NEx en wat MVO Nederland gaat doen om de score te laten stijgen.

Bekijk hier meer informatie over de NEx

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.