Nieuws

MVO Nederland gaat samen met De Groene Zaak

nieuws 1 januari 2018

MVO Nederland en De Groene Zaak hebben per 1 januari 2018 de krachten gebundeld om de weg naar de nieuwe economie – die klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens is – te versnellen.

Door het samengaan van de twee organisaties, zijn 2.000 duurzame ondernemers nu in één krachtig netwerk verbonden. Door vraag en aanbod samen te brengen en barrières in onder andere wetgeving weg te nemenversnelt deze nieuwe combinatie de transitie naar een duurzame economie. 

MOMENT IS NÚ: DUURZAAM ONDERNEMEN STAAT OP DOORBREKEN 

Na het formele besluit om samen te gaan in juni 2017, vertelt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland: “Met het samengaan van MVO Nederland en De Groene Zaak stappen we in een volgende fase. We willen onze netwerken en alle opgedane kennis en kunde bij elkaar brengen en samen een brede en sterke beweging vormen van ondernemers die gaan voor duurzaam succes. Duurzaam ondernemen staat op doorbreken. Steeds meer ondernemingen hebben duurzaamheid in de kern van het businessmodel. Het momentum is nog nooit zo groot geweest. De grote uitdagingen van deze tijd vragen leiderschap van het bedrijfsleven. Onze 2.000 partners werken aan concrete veranderingen zodat we ook in de toekomst kunnen beschikken over voedsel, energie, water en grondstoffen.”  

PROCES VAN KRACHTENBUNDELING 

Per 1 januari 2018 zijn de organisaties volledig één geworden. De Groene Zaak is daarom per 1 januari 2018 opgeheven. Tijdens de vereffening – die uitgevoerd werd door een vereffenaar – zijn lopende zaken afgewikkeld, vorderingen geïnd en schulden betaald. De rekening en verantwoording lagen ter inzage op het kantoor van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en MVO Nederland. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.