Nieuws

MVO Nederland en Copernicus Instituut werken samen aan transitie naar nieuwe, circulaire economie

nieuws Circulaire economie 1 september 2021

MVO Nederland, de beweging van ondernemers in de nieuwe economie, en het Copernicus Instituut of Sustainable Development van de Universiteit Utrecht gaan een samenwerking aan om de transitie naar de nieuwe, circulaire economie te versnellen. Dit betekent dat het instituut praktijkkennis uit het duurzame-bedrijvennetwerk van MVO Nederland kan gebruiken bij de ontwikkeling van kennis over de circulaire transitie. Ook ondersteunt MVO Nederland diverse onderzoeken naar circulaire innovaties in specifieke ketens.

Dankzij de samenwerking kunnen ondernemers in het netwerk hun praktijkervaring inbrengen bij onderzoek. Daarnaast profiteren ze van de kennis die uit deze onderzoeken komt, zoals over innovaties in de focussectoren van MVO Nederland: agrifood, bouw, chemie, textiel en zorg.

“Het is geweldig om onze praktijkkennis én netwerk in te zetten bij het verder ontwikkelen van kennis over circulair ondernemen en de circulaire transitie”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. “Dankzij de nauwe samenwerking met het Copernicus Instituut blijven we op de hoogte van circulaire innovaties. Innovaties die tenslotte dringend nodig zijn om de transitie naar een circulair Nederland te maken.”

“We zijn verheugd samen te werken met MVO Nederland, dat een belangrijke rol kan spelen in het verspreiden van wetenschappelijke kennis over de transitie naar duurzaamheid en daarmee onze impact op het versnellen van de transitie vergroten. Tevens kunnen wij veel leren over de bedrijfsstrategieën ten aanzien van duurzaamheid en daarmee onze modellen verbeteren. Ook voor onze studenten is het fantastisch om een nog betere toegang te krijgen tot de duurzame koplopers van Nederland”, zegt Marko Hekkert, directeur van het Copernicus Instituut.

Meer informatie over het Copernicus Instituut is hier te vinden. Partner worden van MVO Nederland? Bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.