Nieuws

MVO Nederland beoordeelt de verkiezingsbeloftes aan duurzame ondernemers aan de hand van de 7 thema’s van de nieuwe economie

nieuws 28 februari 2022

In hoeverre hebben VVD, D66, CDA en ChristenUnie de beloftes aan duurzame ondernemers uit hun verkiezingsprogramma’s waargemaakt in het regeerakkoord? MVO Nederland zocht het voor je uit.

Aan de hand van de eerder uitgebrachte analyse van het regeerakkoord op de zeven thema’s van de nieuwe economie, onderzochten we in hoeverre de regerende partijen hun beloftes hebben waargemaakt in het coalitieakkoord.

In het kort

MVO Nederland is positief over de groene ambities en doelstellingen in het coalitieakkoord. Ze bieden perspectief en kansen voor duurzame ondernemers. Veel hangt echter uiteindelijk af van de uitwerking in concrete maatregelen. Gelukkig staan de verkiezingsprogramma’s van VVD, D66, CDA en ChristenUnie vol met concrete plannen. Alleen lang niet alle verkiezingsbeloftes zien we terug. Maar er is nog hoop – de komende uitwerking in beleidsnota’s biedt ruimte om beloftes alsnog waar te maken. Maar welke zijn dat? In deze analyse beoordeelt MVO Nederland de verkiezingsbeloftes die we graag terugzien in de verdere uitwerking.

Analyse_verkiezingsbeloftes_website

Download de volledige analyse via onderstaande knop.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.