Nieuws

Mustafa Amhaouch (CDA) in podcast MVO Nederland: “Wij hebben dezelfde duurzame doelstellingen als andere partijen, maar onze route ernaartoe is anders.”

nieuws 12 maart 2021

Het CDA vestigt de hoop op sterke Europese afspraken en ingenieurs om de transitieopgaven rondom duurzaamheid, klimaat en stikstof te realiseren. Dat zegt Mustafa Amhaouch, nummer 14 op de lijst CDA, in de vierde aflevering van de podcast ‘Minister van de nieuwe economie’ van MVO Nederland. Hierin voelen presentator Michel Schuurman – directeur economie en politiek bij MVO Nederland – en Michel Scholte als Minister van de nieuwe economie politici aan de tand over leiderschap in de nieuwe economie. Welke partij toont lef, stimuleert echte prijzen en geeft duurzame ondernemers de wind in de rug?

Amhaouch geeft aan dat hij met het CDA niet alleen koplopende bedrijven wil stimuleren, maar ook het peloton wil meekrijgen. Hij gelooft in de kracht van innovatie en ingenieurs om de nodige veranderingen te bewerkstelligen, bijvoorbeeld op het gebied van echte prijzen. “Beprijzing is een instrument, maar dat kan alleen als er ook goede alternatieven zijn”. Hij noemt het voorbeeld van de duurzame Tesla-auto, die niet betaalbaar is voor middeninkomens: “Er moet een keuze zijn tussen goed en slecht. Met betaalbare alternatieven en reële oplossingen, bedacht door ingenieurs”. Daarvoor moeten nieuwe investeringen getoetst worden aan ‘de driehoek van Moes’ (Mustafa): zorgt een investering voor toekomstig verdienvermogen, nieuwe banen én houdt deze rekening met de voetafdruk?

Offerteoverhandiging

Voorafgaand aan de podcastopname overhandigde MVO Nederland een offerte namens duurzame ondernemers met daarin een oproep aan het CDA om de volgende kabinetsperiode de randvoorwaarden te realiseren die ondernemen in de nieuwe economie mogelijk maken. Tijdens de formatieperiode hoopt MVO Nederland deze offerte te verzilveren in een contract, dat staat voor ambitieuze plannen in het regeerakkoord.

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister dan de podcast op Spotify of hieronder. Wil je de uitgebreide offerte lezen die MVO Nederland aanbiedt aan politici? Die vind je hier.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.