Nieuws

Minister van de nieuwe economie solliciteert naar functie Minister-president

mvdne 2 april 2021

Michel Scholte, onlangs in een campagne van MVO Nederland verkozen tot Minister van de nieuwe economie, solliciteert in een brief naar de functie van Minister-president. Deze brief deelt hij met Nederland na de motie van wantrouwen die op 1 april 2021 werd ingediend tegen de demissionair Minister-president tijdens het debat ‘over de ontstane situatie in de verkennende fase van de kabinetsformatie’. Scholte solliciteert met name omdat hij het tijd vindt voor leiderschap waarin meer aandacht is voor de transitie naar een toekomstbestendige economie – zeker na de coronacrisis. Volgens hem blijkt er te weinig ambitie uit de stukken die tot nog toe naar buiten zijn gebracht.

Michel Scholte werd in januari 2021 uit meer dan 200 kandidaten verkozen tot Minister van de nieuwe economie na een campagne van MVO Nederland. MVO Nederland is de beweging voor ondernemers in de nieuwe economie. 16.000 mensen brachten hun stem uit in de campagne. Download de hele brief via de knop hieronder. Scholte deelde de brief ook op zijn LinkedIn– en Twitter-account.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.