Nieuws

Michel Scholte is Minister van de nieuwe economie

mvdne 25 januari 2021

Scholte krijgt landelijk podium voor zijn duurzame visie en komt aan tafel bij politieke beslissers richting Tweede Kamerverkiezingen 2021

Michel Scholte (34) is de Minister van de nieuwe economie. Hij kreeg de voorkeur van de jury en het publiek en versloeg daarmee Celina Kroon (38) en Girma Segaar (27), de andere twee finalisten van de door MVO Nederland georganiseerde verkiezingscampagne. Tijdens de finale in de Beurs van Berlage in Amsterdam overtuigde Michel Scholte de jury door een inhoudelijk sterk verhaal en zijn ondernemerschap. De jury bestond uit Prins Carlos, Jeroen Smit, Talitha Muusse, Jan Terlouw, Marije van der Made en Maria van der Heijden. Scholte nam daarna direct deel aan het verkiezingsdebat met politici van de belangrijkste politieke partijen. Richting de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 krijgt hij de kans zijn visie op een landelijk podium te laten horen en aan tafel te komen bij politieke beslissers.

Michel Scholte is 34 jaar en onder meer directeur van True Price en het Impact Institute. De jury roemde Michel om zijn ondernemersinsteek en vele concrete voorbeelden. Ook toonde hij aan een echte debater te zijn én is hij gewend om op een podium te staan.

Met de Minister van de nieuwe economie wil MVO Nederland een signaal geven aan de politiek in Den Haag: er is een groeiende groep mensen met visie op versnelling naar de nieuwe, toekomstbestendige economie. En daarmee dus ook volop draagvlak voor nieuw, toekomstbestendig beleid. Meer dan 200 kandidaten stelden zich eind 2020 verkiesbaar voor deze felbegeerde functie. Gezamenlijk kregen zij in de maand december meer dan 16.000 stemmen. De 21 kandidaten met de meeste stemmen gaven een pitch voor de jury, die leidde tot de drie uiteindelijke finalisten. Gekozen minister Scholte vertegenwoordigt de stem en het geluid van alle kandidaten en stemmers voor toekomstbestendig beleid. Hij krijgt tot de verkiezingen de kans zijn visie op een landelijk podium te laten horen en aan tafel te komen bij politieke beslissers.

“Wat een ontzettende eer om Minister van de nieuwe economie te worden. Het is echt bijzonder dat ik zoveel steun heb gekregen daarvoor. Het is spannend geweest, zeker met zo veel goede kandidaten. Nu hebben we de kans om met een schone lei te beginnen. Zeker met al die duizenden ondernemers die laten zien dat het kan”, zegt Michel Scholte.

“De jury is ervan overtuigd dat Michel een geweldige Minister van de nieuwe economie zal zijn. Een minister bovendien die kan laten zien dat er enorm draagvlak is voor echte systeemverandering en nieuw beleid. Dat tonen de vele bijzondere en concrete ideeën van kandidaten wel aan. Samen bieden ze inzicht in hoe Nederland kan versnellen richting een duurzame toekomst. De urgentie is er, de oplossingen zijn er, het geld is er – nu nog het leiderschap en de regie richting een duurzame herstart van onze economie”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland en voorzitter van de jury.

Volg de Minister van de nieuwe economie

De komende weken zal Scholte in de media zijn verhaal en visie delen, te beginnen met het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 waarin hij dinsdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur te gast is met jurylid Jeroen Smit. Daarnaast schuift hij aan in de MVO Nederland-podcastserie waarin politici worden geïnterviewd over de nieuwe economie in verkiezingsprogramma’s. MVO Nederland staat open voor andere mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met MVO Nederland

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.