Nieuws

Maria van der Heijden: “De minister laat draagvlak en visie zien voor nieuw, toekomstbestendig beleid”

nieuws 30 september 2020

MARIA, DE VERKIEZINGSCAMPAGNES VAN DE POLITIEKE PARTIJEN MOETEN NOG BEGINNEN MAAR MVO NEDERLAND BEGINT NU AL AAN EEN CAMPAGNE. HOE ZIT DAT PRECIES?  

Om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen, moeten we nu dingen gaan veranderen. En wel op alle thema’s van de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair, inclusief en eerlijke ketens. In en buiten ons partnernetwerk zien we dat er steeds meer mensen staan te springen om bij te dragen. En dat er al veel gebeurt in de praktijk. Alleen voelen al die mensen zich vaak onvoldoende gesteund door de overheid. Dus gaan wij op zoek naar een nieuwe minister die in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen de stem en het geluid kan zijn van deze enorm diverse, gemotiveerde groep. Hij of zij kan het volgende kabinet laten zien dat er draagvlak en visie is voor nieuw, toekomstbestendig beleid zodat we die doelstellingen wél gaan halen. 

AHA, EEN MINISTER VAN DE NIEUWE ECONOMIE DUS. WAAROM IS DAT NODIG IN HET NIEUWE KABINET? 

Omdat we radicale verandering nodig hebben – in Nederland en daarbuitenMet een specifieke minister kunnen we het hele kabinet beïnvloeden. Een minister kan bijvoorbeeld een belastingsysteem veranderen in het voordeel van duurzaam ondernemers. Dat soort grote veranderingen zijn essentieel om te versnellen. De Minister van de nieuwe economie heeft een andere manier van kijken, als ware een uil die het hoofd 270 graden draait.” 

WAT IS HET BELANGRIJKSTE WAT DE MINISTER MOET DOEN? 

Die ene minister die we uiteindelijk met zijn allen kiezen vertegenwoordigt het gezamenlijke geluid van alle kandidaten richting een duurzamere toekomst. Hij of zij kan zo aan het volgende kabinet laten zien dat daar draagvlak daarvoor is én dat het kan. Belangrijk is dus ook dat we de groep zo groot en divers mogelijk maken. Van jong tot oud en op alle thema’sIk ben benieuwd welke visies we allemaal gaan zien!” 

JE ZIT ZELF OOK IN DE JURY OM MEDE TE BEPALEN WIE DE MINISTER WORDT, WAAR GA JE VOORAL OP LETTEN? 

“We hebben een hele mooie en diverse lijst namen in de jury. Van Prins Carlos de Bourbon de Parme als koninklijke en inspirator op duurzaamheidsvlak tot en met bedrijfskundige en journalist Jeroen SmitTalitha Muusse vertegenwoordigt het geluid van de millennial, Marije van der Made heeft ook een enorm bereik onder de volgende generatieJan Terlouw behoeft verder geen introductie meerdenk ikIkzelf probeer een soort voorzittersrol te pakken en houd onze doelstellingen en thema’s daarbij in het achterhoofd. Wat ik persoonlijk belangrijk vind in een minister is authenticiteit en charisma. Je kunt nog zo goed weten welke kant we op moeten met ons land, maar als je geen mensen meekrijgt heb je er weinig aan.”  

DE CAMPAGNE LOOPT TOT EN MET DE VERKIEZINGEN. WANNEER IS DE CAMPAGNE VOLGENS JOU GESLAAGD? 

Als we met een zo groot mogelijke groep kandidaatministers een krachtig en helder geluid hebben laten horen aan de politiek en stemmers in het land. En natuurlijk dat de volgende regering een beleid maakt waarmee we die nieuwe economie echt snel kunnen gaan bereiken.”  

WAT ZOU JE LEZERS TOT SLOT WILLEN MEEGEVEN 

“Natuurlijk om je kandidaat te stellen! En als je nog andere kandidaten weet, ze op te roepen ook mee te doen. Hoe groter de groep, hoe sterker ons geluid naar de overheid. Daarbij is het natuurlijk superleuk om mee te doen. Als je je aanmeldt op onze website krijg je middelen van ons om je eigen campagne te gaan voeren op social media. En als je het heel goed doet en veel stemmen werft ga je misschien wel door naar een pitch voor de jury en het lijsttrekkersdebat in de Beurs van Berlage. Dus: wil jij verandering en heb je een visie op hoe dat zou moeten? Meld je aan  elke bijdrage is welkom!” 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.