Nieuws

Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) in podcast MVO Nederland: “In de komende drie jaar moeten we drie crises oplossen: biodiversiteit, klimaat en energie”

nieuws Biodiversiteit Groene energie 17 maart 2021

De Partij voor de Dieren gelooft dat we alleen gezamenlijk de biodiversiteits-, klimaat- en energiecrisis kunnen oplossen. Daarvoor zijn alle ondernemers en ondernemende mensen in Nederland hard nodig. Dat zegt Lammert van Raan in de laatste aflevering van de podcast ‘Minister van de nieuwe economie’ van MVO Nederland. Ook nu weer onder leiding van presentator Michel Schuurman – directeur economie en politiek bij MVO Nederland – maar deze keer met Girma Segaar – finalist in de Minister van de nieuwe economie-campagne – in plaats van Michel Scholte. Samen voelden ze Lammert aan de tand over leiderschap in de nieuwe economie. Welke partij toont lef, stimuleert echte prijzen en geeft duurzame ondernemers de wind in de rug?

Van Raan pleit voor het opzetten van een zogenaamd moonshotproject, wat zo ambitieus is dat het de vergelijking met de maanlanding in de jaren zestig kan doorstaan: “Zoiets groots hebben we nog nooit eerder hoeven doen”. Ondernemers spelen daarin een essentiële rol via allerlei duurzame innovaties.

Offerteoverhandiging

Voorafgaand aan de podcastopname overhandigde MVO Nederland een offerte namens duurzame ondernemers met daarin een oproep aan de Partij voor de Dieren om de volgende kabinetsperiode de randvoorwaarden te realiseren die ondernemen in de nieuwe economie mogelijk maken. Tijdens de formatieperiode hoopt MVO Nederland deze offerte te verzilveren in een contract, dat staat voor ambitieuze plannen in het regeerakkoord.

Benieuwd naar het hele gesprek, waarin voor deze keer finalist Girma Segaar aansloot in plaats van Michel Scholte? Luister dan de podcast op Spotify of hieronder. Wil je de uitgebreide offerte lezen die MVO Nederland aanbiedt aan politici? Die vind je hier.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.